12. december 2017
Ni politikere debatterede i går fremtiden for Roskilde sygehus. Fra venstre er det Heino Knudsen (S), Teresa Dall Helth (Å), Anne Møller Ronex (B), Gitte SImoni (O), halvt skjult Christian Wedell-Neergaard (C), Jacob Jensen (V), halvt skjult Knud Damgaard (I), Tina Boel (F) og Bruno Jerup (Ø). Foto: Thomas Olsen.
Ni politikere debatterede i går fremtiden for Roskilde sygehus. Fra venstre er det Heino Knudsen (S), Teresa Dall Helth (Å), Anne Møller Ronex (B), Gitte SImoni (O), halvt skjult Christian Wedell-Neergaard (C), Jacob Jensen (V), halvt skjult Knud Damgaard (I), Tina Boel (F) og Bruno Jerup (Ø). Foto: Thomas Olsen.
Foto: Thomas Olsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Politikere: Patienter skal opleve mere tryghed i sygehusbehandling

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikere: Patienter skal opleve mere tryghed i sygehusbehandling
Valg Region Sjælland - 11. oktober 2017 kl. 13:16
Af Tomas Revsbech
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

- I taler alle sammen om tryghed og nærvær. Det har i ikke været gode til.

arrow Læs også: Politikere vil have skadestuelæger døgnet rundt

Sådan lød det blandt andet fra en ældre herre, da han fik mikrofonen på et velbesøgt vælgermøde i går aftes om fremtiden for Roskilde sygehus.

Spørgeren ville høre kandidaterne, hvordan de vil undgå, at ældre patienter som ham selv bliver sendt frem og tilbage mellem Holbæk, Roskilde og sågar til Næstved sygehus. Et spørgsmål, der fik aftenens største bifald blandt de over 130 fremmødte.

Spørgsmålet talte lige ind i nerven af det, en stor del af debatmødet handlede om: Tryghed for patienterne.

- Jeg vil ikke bortforklare det, for der er desværre mange af den slags historier. Jeg lover, at vi vil give det større opmærksomhed, ligesom vi må kigge på er hjemtransporter af folk, der eksempelvis sendes til Køge sygehus. Er man pensionist og ikke selv i stand til at køre eller tage et offentligt transportmiddel hjem, skal man kunne køres, sagde De Radikales Anne Møller Ronex.

Flere partier pegede på andre problemer, der skaber utryghed for mange patienter.

Venstres Jacob Jensen pegede på, at alt for mange bliver genindlagt, og det »ikke værdigt for patienterne«.

- Vi skal blandt andet blive bedre til at samarbejde med kommunerne om de borgere, der ikke er syge nok til sygehuset, men heller ikke raske nok til at være hjemme. Der må vi kunne finde en eller anden mellemløsning, sagde han.

Bedre arbejdsmiljø
Flere af kandidaterne pegede på, at en af vejene til øget tryghed går gennem personalet. Arbejdsmiljøet på sygehusene skal forbedres:

- Vi kan poste nok så mange penge i rekruttering og alle mulige andre tiltag, hvis ikke arbejdsmiljøet er godt nok. Det skal der ses på, sagde Socialdemokraternes spidskandidat Heino Knudsen.

Dansk Folkepartis lokale kandidat, Gitte Simoni, var klar til at gå endnu videre:

- Vi foreslår, at vi opretter et politisk udvalg, der skal se på de ansattes hverdag.

PÅ debatmødet åbnede flere partier også op for at se på lægebemanding døgnet rundt på skadestuerne i Roskilde og Næstved. Samtidig vil flere også undgå at nedlægge sengepladser i Roskilde, før man er sikker på, at de ikke mangler på det nye supersygehus i Køge.

Roskilde sygehus' fremtid i de kommende år bliver først lagt mere fast, når politikerne i 2018 bliver præsenteret for en analyse af, hvilke behov, man venter at Roskilde Sygehus skal dække i fremtiden.