20. oktober 2018
Er der to, som står sammen? Det er der i hvert fald nu, Bruno Jerup (EL) og Egon Bo (LA) præsenterer den ny konstituering.  Foto: Tomas Revsbech
Er der to, som står sammen? Det er der i hvert fald nu, Bruno Jerup (EL) og Egon Bo (LA) præsenterer den ny konstituering. Foto: Tomas Revsbech
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: LA's alliance med de røde blev klappet af med Christiansborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LA's alliance med de røde blev klappet af med Christiansborg
Valg Region Sjælland - 23. november 2017 kl. 11:59
Af Tine Fasmer
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

En af valgets største overraskelser er, at Liberal Alliance har indgået en aftale med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Enhedslisten i Region Sjællands regionsråd.

arrow Læs også: Sygeplejersker og læger tager godt imod regnbue-flertals udspil

Men faktisk havde partiets Egon Bo en helt klar plan for, hvad han ville, allerede inden vælgerne havde stemt: Uanset hvem vinderen var i Region Sjælland, ville de gerne med.

- Det er helt enkelt. Jeg vil have indflydelse. Og det har jeg sagt til både Heino Knudsen (S) og Jacob Jensen (V) for længe siden, siger han til Sjællandske.

Det umage partnerskab blev »handlet af« med topledelsen på Christiansborg, ligesom Egon Bo også havde storkredsformand Erhardt Mogensen med sig i forhandlingslokalet.

Egon Bo mand i regionsrådet er ovenud tilfreds med graden af LA's indflydels i sin ny konstitueringsgruppe. Partiet fik trumfet et afbureaukratiseringsudvalg igennem, som Egon Bo skal være formand for. Samtidig kom partiet - som enhedslisten - igennem med ønsket om lægedækning på skadestuerne døgnet rundt på Næstved Sygehus og Sjællands Universitetshospital Roskilde.

Find de skjulte penge

Egon Bo er optaget af den igangværende retssag mod tre tidligere ansatte i regionens it-afdeling og fire topfolk fra it-virksomhederne Atea og 3A-it. Og det handler ikke kun om at få rettens ord for, om der er foregået bestikkelse.

- Vi har lært af Atea-sagen, at it-afdelingen har haft utroligt mange penge; i gennemsnit 50 millioner kroner er hvert år blevet kanaliseret over på en skjult konto hos Atea. Det er jo penge, som burde have gjort gavn ude på sygehusene, siger Egon Bo og tilføjer:

- Hvis vi skal forbedre forholdene på sygehusene, er vi nødt til at gøre radikalt.

arrow Venstrespids fortsætter i Folketinget
23. november 2017 kl. 12:01 Opdateret: kl. 12:01
arrow Hverdagen truer regnbue-flertal
23. november 2017 kl. 11:44 Opdateret: kl. 11:59
arrow Sådan fordeler mandaterne sig i regionsrådet
22. november 2017 kl. 11:10 Opdateret: kl. 11:10