11. august 2020
Under Palle Jørgensens dynamiske og dygtige ledelse gennemgik Kvickly Helsinge en fantastisk udvikling, skriver formand Jan Borgen (tv.) i dette mindeord. 

Foto: Claus Johansen
Under Palle Jørgensens dynamiske og dygtige ledelse gennemgik Kvickly Helsinge en fantastisk udvikling, skriver formand Jan Borgen (tv.) i dette mindeord. Foto: Claus Johansen
Foto: Claus Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Mindeord: En leder af et sjældent format er gået bort

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Mindeord: En leder af et sjældent format er gået bort
Ugeposten Gribskov - 02. juli 2020 kl. 17:30
Af formand Jan Borgen på vegne af Helsinge Brugsforenings bestyrelse
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

mindeord Det kom som et chok for os alle, da vi i sidste uge hørte, at direktør for Helsinge Brugsforening gennem de seneste 10 år, Palle Jørgensen, pludselig var død, kun 59 år gammel.

Reaktionerne på hans død har siden været meget stærke og omfattende, og det bekræfter det billede, vi i Helsinge Brugsforening har haft af Palle:

En mand, hvis betydning for såvel Kvickly som for hele vores lokalsamfund i Helsinge vanskeligt kan overvurderes.

Palle Jørgensen havde en lang karriere bag sig, da han kom til Helsinge. Han havde stået i spidsen for en række af Coops største varehuse i bl.a. Næstved, Vordingborg, Sundby og City 2, inden han kom til os. Men Helsinge blev kronen på værket for Palle.

Under hans dynamiske og dygtige ledelse gennemgik Kvickly Helsinge en fantastisk udvikling, som kunderne virkelig værdsatte. Omsætningen voksede år for år, selv om nye konkurrenter kom til. Og for et par år siden lykkedes det Palle og medarbejderne i varehuset at blive Danmarks største Kvickly med en omsætning over 230 millioner kr. - og altså dermed den største butik i hele Coop familien.

Palle elskede at sælge varer, og det nød kunderne godt af, og flere og flere blev stamkunder. Men han formåede også at få indtjeningen med i en sådan grad, at vi kunne købe ejendommen, hvor vi driver Kvickly, tilbage, og således blive "herre i eget hus" igen. Samtidig blev der investeret massivt i modernisering af varehuset. Man taler om, at man "skal efterlade slægtsgården i bedre stand, end man modtog den". Det kan man i den grad sige, at Palle Jørgensen gjorde.

"En af Danmarks ubetingede bedste købmænd," udtalte Coops topchef, Peter Høgsted, om Palle ved hans død. Vi kunne ikke være mere enige.

Men derudover kendte vi ham også som et meget fint menneske og som en leder af et sjældent format. Han formåede at skabe en stærk korpsånd i Helsinge, hvor medarbejderne altid er parate til at gøre en ekstra indsats. Og hvor den gennemsnitlige anciennitet er væsentlig højere, end den er i branchen. Så det er dygtige og erfarne medarbejdere, kunder møder. Og det værdsætter de.

Han var en leder, der altid selv gik foran, og som kerede sig om både medarbejdere, kunder og lokalsamfundet. Det er blevet bekræftet af de ekstremt mange reaktioner, der har været på hans dødsfald.

Savnet efter dette fine menneske vil være stort i Helsinge, som har så meget at takke Palle Jørgensen for.

Vores tanker går til hans familie, hustruen Gitte, og børnene Kristine, Kristian, Kasper og Kristoffer.

Dansk Folkeparti vil stoppe forhøjelse af pensionsalder ved 70 år. Er det en god idé?