30. maj 2020
Gribskov Kommune fremrykker betalingerne til kommunens leverandører, og borgmesteren opfordrer også andre til at hjælpe de lokale virksomheder: "Se, om I kan udskyde i stedet for at aflyse arrangementer," siger borgmester Anders Gerner Frost.
Gribskov Kommune fremrykker betalingerne til kommunens leverandører, og borgmesteren opfordrer også andre til at hjælpe de lokale virksomheder: "Se, om I kan udskyde i stedet for at aflyse arrangementer," siger borgmester Anders Gerner Frost.
Foto: Lars Christiansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hjælp til firmaer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hjælp til firmaer

Kommunen fremrykker betalinger til leverandører

Ugeposten Gribskov - 28. marts 2020 kl. 09:38
Af Claus Johansen
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Corona-krisen får Gribskov Kommune til at række en hjælpende hånd til lokale firmaer. Det sker blandt andet ved at fremrykke betalinger af fakturaer fra leverandører til kommunen.

Desuden bliver flere vedligeholdelsesarbejder sat i gang.

"Jeg er dybt bekymret. Vi skal jo huske, at det er de private virksomheder, der får hjulene til at dreje rundt. Det er jo den skat, der bliver betaler betalt af overskuddet, som betaler alle stillingerne i blandt andet sundhedsvæsenet. Så det er vigtigt, at vi tænker så kreativt, som vi overhovedet kan. Vi flytter ikke bjerge med det her. Men ved at fremrykke betalingerne kan vi flytte likviditetspuklen for i hvert fald nogle af firmaerne," siger borgmester Anders Gerner Frost (Nyt Gribskov).

Hårdt ramt af aflysninger

Restauranter, overnatningssteder og sæsonbutikker i Gribskov er i sagens natur hårdt ramt af aflysninger og manglende kunder. Borgmesteren opfordrer alle til ikke at aflyse arrangementer:

"Se, om I kan udskyde i stedet for at aflyse arrangementer. Mange af de her firmaer kører med en vis legemsdel i vandskorpen i første kvartal - de har simpelthen en yderst stram likviditet - og det er jo nu, hvor foråret og solen kommer, at de skulle til at tjene penge," siger borgmesteren.

Der er dog også lyspunkter, understreger han:

"Heldigvis er der også små lys i mørket. Virksomheder, der hjælper hinanden eller finder nye veje. Og heldigvis er der også lokalsamfund, der bakker solidt op om virksomhederne. Jeg kan kun håbe på og opfordre til, at det fortsætter hele denne triste periode igennem," siger Anders Gerner Frost.

Firmaer kan blandt andet hente hjælp i Erhvervshus Hovedstaden, virksomhedsguiden.dk eller Gribskov Kommune. Selv om mange administrative medarbejdere er sendt hjem, kan de stadig kontaktes pr. mail eller telefon, oplyser kommunen.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?