9. august 2020
Poul Schmidt er klar til at holde foredrag om Frederik 8. Pressefoto
Poul Schmidt er klar til at holde foredrag om Frederik 8. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foredrag om en klemt kronprins

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foredrag om en klemt kronprins
Ugeposten Gribskov - 11. juli 2020 kl. 08:23
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Journalist Poul Smidt er klar med et foredrag om hans nye bog, der hedder: "Fredy- klemt kronprins - glemt konge." Foredraget afholdes 13. juli fra klokken 16.00 til 17.30 på Kulturbroen.

Bogen er en biografi om Frederik 8., der levede 42 år som kronprins og seks år som konge, og som var mere politisk engageret, end det ville være passende i dag. Bogen er et portræt af dronning Margrethes oldefar mellem familie, kongemagt og folkestyre.

"Frederik 8. har været klemt, til dels glemt - og måske mest husket for sin akavede død i Hamborg i 1912. Gennem blandt andet familiens egne beretninger og breve sætter Poul Smidt Frederik 8. ind i den tid og de begivenheder, der kom til at farve hans liv som kronprins og konge. Her møder vi manden og mennesket, hans store kongelige familie og dens forhold til hinanden og tidens store danmarkshistoriske begivenheder i de årtier, hvor folkestyret var nyt. "Der er politisk drama," siger Poul Smidt og fortsætter: "selv systemskiftet i 1901 har jeg haft glæde af at arbejde med. Her gik jeg og troede, at Danmark gik gennem en ædel udvikling på demokratiområdet, og så var systemskiftet også studehandel, kvindelist og en affældig konge."," skriver Kulturbroen i en pressemeddelelse.

Der er gratis adgang, og tilmelding sker på www.gribskovbib.dk.

Jk

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?