5. april 2020
Køreplanerne ændres fra mandag den 30. marts. Foto: Lars Christiansen
Køreplanerne ændres fra mandag den 30. marts. Foto: Lars Christiansen
Foto: Lars Christiansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Færre busser og lokaltog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Færre busser og lokaltog

Tiltag mod corona-epidemien medfører langt færre passagerer

Ugeposten Gribskov - 25. marts 2020 kl. 14:47
Af Anna Hjortsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Alle skoler, dagtilbud og uddannelsessteder er lukkede, og de offentligt ansatte arbejder hjemmefra for at hindre smittespredning af coronavirussen. Det betyder langt færre passagerer i tog og busser, og derfor skruer Movia ned for antallet af afgange med busser og lokaltog fra mandag den 30. marts til den 13. april.

"Samtidig ser vi lidt større sygefravær hos chauffører og lokofærere end normalt. For at sikre en stabil og pålidelig drift også de kommende uger tilpasser vi nu antallet af afgange for busser og lokaltog efter god dialog med operatørerne såvel som de sjællandske kommuner og regioner," siger Movias kommunikationsdirektør Camilla Struckmann til Frederiksborg Amtsavis.

Ferie- og weekendplan

Busserne i Gribskov og resten af hovedstadsområdet kører derfor efter feriekøreplaner i hverdage og efter de sædvanlige tider i weekenden. Læs nærmere om de ændrede køreplaner for busserne på Rejseplanen og dinoffentligetransport.dk fra den 27. marts.

På lokalbanens strækninger kører togene efter lørdagskøreplan i hverdage og på lørdage, mens der er sædvanlig køreplan om søndagen.

Se de ændrede køreplaner på lokaltog.dk.

Togbusser

På grund af sporarbejde er der desuden indsat togbusser i begge retninger på lokalbanen i en del af perioden om aftenenen.

Fra den 26. marts til den 2. april gælder det på banen Hillerød-Tisvildeleje i aftentimerne. På banen mellem Hillerød-Gilleleje gælder det fra den 29. marts til 2. april, mens det på Gilleje-Dronningmølle-strækningen kun gælder den 2. april.

Togbusserne følger togets køreplan, men der kan forekomme ekstra rejsetid, står der på dinoffentligetransport.dk.