13. juni 2021
Gågaden i Helsinge er smal, hvilket vil besværliggøre, at den kan laves til en sivegade, mener skribenten. Foto: Claus Johansen
Gågaden i Helsinge er smal, hvilket vil besværliggøre, at den kan laves til en sivegade, mener skribenten. Foto: Claus Johansen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Debat: Fremtiden for Helsinge bymidte?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Debat: Fremtiden for Helsinge bymidte?
Ugeposten Gribskov - 02. juli 2020 kl. 14:00
Af Brian Lyck Jørgensen (DF), byrådsmedlem

Sivegade eller ikke? Det spørgsmål trænger sig mere og mere på.

Gågaden i Helsinge bør ikke laves om til en sivegade, der er brug for helt andre redskaber, som kan gøre gågaden attraktiv.

Det skal ske med en ny indretning og nytænkning af, hvordan en gågade kan se ud anno 2020. Der er ideer at få fra mange andre danske byer, som har gågademiljøer, med grønne områder, udsmykning med blomster, og ikke mindst områder med legeredskaber for børn og unge.

Der ligger allerede i dag ideer for, hvordan Helsinges gågade kunne komme til at se ud, og disse bør drøftes igen. Der er med sikkerhed mange gode ideer, som kan bruges, og vores tilgang til debatten er, at der IKKE skal etableres sivegade i Helsinge bymidte. Gågaden i Helsinge er smal, hvilket vil besværliggøre, at den kan laves til en sivegade samtidig med der skal kunne parkeres i den ene side.

Hele problematikken ligger også i den ændrede og øgede færdsel, som måtte komme ved stationsområdet. Dertil kommer, at gågaden ikke længere er stedet, man vil opsøge med udendørs servering. Det ville i givet fald skulle ske side om side med biltrafik.

Gågaden trænger til et løft, og hele bymidten bør tænkes med i de kommende budgetforhandlinger. Dansk Folkeparti ønsker at afsætte penge på anlægsbudgettet til en renovering og nytænkning af hele miljøet ned gennem gågaden. Allerede nu er der afsat midler til renovering af p-pladserne i området, hvilket absolut er tiltrængt.

Hvor langt tror du Danmark når ved EM