3. juni 2020
Man kan blandt andet få hjælp til indkøb.
Man kan blandt andet få hjælp til indkøb.
Foto: Adobe Stock
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Corona: Hjælpen pibler frem i Gribskov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Corona: Hjælpen pibler frem i Gribskov
Ugeposten Gribskov - 06. april 2020 kl. 13:09
Af Anna Hjortsø
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Corona-epidemien har sat vores fysiske fællesskaber på pause, da mange døre er lukkede i denne tid, og vi skal holde os mest muligt derhjemme. Men alternativer til vores normale omgang og hverdag er piblet frem overalt i Gribskov i den seneste tid blandt foreninger, kirker og frivillige organisationer.

"Det er fantastisk, at så mange mennesker tilbyder deres hjælp i en trængt situation. Jeg håber, at mange vil gøre brug af tilbuddene, også selvom man måske normalt ikke har brug for hjælp. Det er en helt særlig situation, vi står i", fortæller Frivilligkoordinator i Gribskov Kommune Pernille Dirchsen i en pressemeddelelse.

Læs her om nogle udvalgte af de mange tilbud, hvor du kan få samvær med andre og få hjælp til din dagligdag under corona-epidemien.

Se den fulde liste www.aktivgribskov.dk/nyheder, hvor Gribskov Kommune løber opdaterer oversigten over hjælpeiniativer.

Telefonsamtaler

Under normale omstændigheder mødes Palles Venner i Frivilligcenter Græsted for at socialisere med hinanden. Men at døren er fysisk lukket, betyder ikke, at Palles Venner er det. Her kan du få en telefonmakker, som du kan tale i telefon med eller have videoopkald med. Man bestemmer helt selv, hvad man vil tale om. Det kan være alt fra corona til fluefiskeri, skriver Frivilligcenter Græsted i deres nyhedsbrev.

Kontakt Frivilligcenter Græsted på 9391 1993.

Og selvom kirkens døre er lukkede, så står alle præster i kommunen også klar til at tage en snak over telefonen.

For de yngre borgere står blandt andre foreningen Børn, unge og sorg klar til at tale. de har lavet en corona-hotline, som du kan ringe til tlf.nr. 6916 1667, mens Mødrehjælpen står klar til at støtte forældre på tlf.nr. 3345 8660.

Indkøbshjælp

Hvis du ønsker hjælp til dine indkøb eller andre praktiske gøremål, tilbyder Røde Kors assistance fra deres hjælpenetværk. Kontakt Røde Kors på 3529 9660.

Flere kirker tilbyder også at hjælpe med indkøb. Blandt andet i Græsted, hvor du kan få handlet ind fredag mellem klokken 15 og 17. Skriv til Dennis Martensen på tlf.nr. 41582104.

I Mårum Sogn kan du tage kontakt til Pia Niebuhr 2421 1770 eller Susanna van Overeem 2889 5328.

Varm mad

Palles Venner plejer også at mødes i spisefællesskabet 'Fælles fredag'. I denne tid leverer Kim fra Nordsjællands Kogekoneservice maden lige til døren hver onsdag. Prisen er 75 kroner for en ret, som kan bestilles på 9391 1993.

Mange af Gribskovs restauranter sælger stadig take away, så ring til dem eller besøg deres hjemmesider.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?