3. juni 2020
Nu kan du stille en ekstra skraldesæk ud.
Nu kan du stille en ekstra skraldesæk ud.
Foto: Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Affalds-hjælp: Nu kan du sætte ekstra skraldesæk ud til skraldemanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Affalds-hjælp: Nu kan du sætte ekstra skraldesæk ud til skraldemanden

En ny ordning skal hjælpe de affaldspressede borgere

Ugeposten Gribskov - 27. marts 2020 kl. 13:45
Af Jeppe Helkov
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I disse corona-tider, hvor danskerne næsten døgnet rundt opholder sig i deres hjem, vil de fleste nok opleve, at affaldet kan hobe sig op. Nu hjælper byrådet de affalds-fyldte borgere i Gribskov.

Tirsdag besluttede udvalget for udvikling, by og land at etablere en midlertidig ordning, hvor borgere her i kommunen kan sætte en ekstra sæk med restaffald ud til vejen. Når skraldemanden kommer forbi for at tømme skraldespanden, tager han så den ekstra sæk med skrald med.

"Især børnefamilier vil skabe mere affald, end de plejer, når de går hjemme sammen under krisen. Dem vil vi gerne hjælpe, så de i hvert fald ikke skal bekymre sig om den slags," siger udvalgsformand Pernille Søndergaard (NG) i en pressemeddelelse.

Ordningen er for alle, og det eneste, der er påkrævet, er, at det ekstra skrald bliver placeret i en klar sæk af kraftig kvalitet. Ordningen kommer indtil videre til at køre i uge 14 og 15.

Det ekstra arbejde til skraldemændene betyder samtidig også, at skraldemændene begynder tidligere og slutter senere end normalt.

Sådan gør du:

Hvis du har ekstra restaffald, som du gerne vil af med, skal du lægge det i en klar sæk af kraftig kvalitet og stille den ved siden af din skraldespand. Så tager skraldemanden den med, næste gang han kommer og tømmer restaffald.

Én ekstra sæk

Skraldemanden tager kun én ekstra sæk med per husstand, og det er vigtigt, at man kun fylder sækken med restaffald og ikke bruger den til ting, man ellers ville have kørt til genbrugsstationen. Skraldemændenes kapacitet er nemlig begrænset.

Hentes i ulige uger

Ordningen begynder næste gang, skraldemanden henter restaffald. I første omgang dog kun til 13. april. Her følger kommunen regeringens anbefalinger.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?