15. maj 2021
Torsdag den 21, januar var der Teamsdag på Friluftsgårdens Vuggestue og børnehave i Vinde Helsinge, hvor der blev læst højt. Privatfoto
gallery icon

Se billedserie

Torsdag den 21, januar var der Teamsdag på Friluftsgårdens Vuggestue og børnehave i Vinde Helsinge, hvor der blev læst højt. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi læser højt på Teams

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi læser højt på Teams
Ugebladet Vestsjælland - 04. februar 2021 kl. 09:52

I januar måned har Friluftsgårdens Vuggestue og børnehave i Vinde Helsinge haft tema om bøger og dialogisk læsning.

Inden nedlukningen i december havde institutionen aftalt et tema på fire uger, der skulle styrke den sproglige udvikling.

- Vi besluttede at holde fast i temaet og informere de forældre, der har haft mulighed for at holde deres børn hjemme, om hvilke bøger vi har arbejdet med, fortæller souschef Susanne Jacobsen.

Alle grupper skulle læse en klassiker, et eventyr og tre valgfrie bøger. Alle bøger blev udvalgt, så de passede til gruppens alderstrin, og så børnene kunne få mest muligt ud af fortællingen.

Alle grupper, fra vuggestuen op til førskolebørnene, har lavet en masse sjove aktiviteter, som passede til deres bøger. Sneugler, trampetrolde, bogmærker og meget mere, pynter nu på Friluftsgården.

- Corona giver en masse udfordringer og selvfødelig en masse mere rengøringsarbejde end vi plejer, men med forældrenes støtte har vi fået det hele til at lykkes og det er personalegruppen rigtig glade for. Derfor ville vi også gerne se de familier, der er hjemme og sige hej til dem og deres børn. Derfor inviterede vi torsdag den 21 januar børnene til at mødes med deres faste voksne og deres venner på Teams , fortæller Susanne Jacobsen.

Efter gensynsglæden læste stuens voksen en af temabøgerne højt. Det var en dejlig oplevelse at se både dem, der var hjemme, men også børnene på stuens reaktion, da man så hinanden på skærmen.

- Vi holder meget af børnene på vores stuer, så man har jo savnet dem rigtig meget. Derfor var det rigtig sjovt at se deres umiddelbare reaktion, når de fik øje på os. I vuggestuen hvor jeg selv er, så de først lidt paf ud, men så varmede de hurtigt op, fortæller Susanne Jacobsen.

Hos de større børn, blev kæledyr vist frem og et af børnene fik en fødselsdagssang.

- Vi havde en rigtig god oplevelse og forældrene har efterspurgt endnu en Teams dag, slutter Susanne Jacobsen.

Selvom Danmark har skrottet vaccinerne fra AstraZeneca og Johnson & Johnson, arbejdes der på en model, så man frivilligt kan vælge dem. Kunne du finde på det?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk