20. januar 2021
Søren Kristensen, Allemands Catering, er i gang igen i Kirke Helsinge Forsamlingshus. Foto: Charlotte Koefoe
gallery icon

Se billedserie

Søren Kristensen, Allemands Catering, er i gang igen i Kirke Helsinge Forsamlingshus. Foto: Charlotte Koefoe
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Vi har brug for den lokale opbakning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vi har brug for den lokale opbakning
Ugebladet Vestsjælland - 17. juli 2020 kl. 14:59

Forsamlingshusene er endt i et hul rent coronamæssigt. De blev nemlig ikke tvangslukkede, da corona lukkede Danmark ned, men de måtte heller ikke have nogle gæster i lokalerne, så havde det ikke været for et job, Søren Kristensen, forpagter i Kirke Helsinge Forsamlingshus, fik på Equinor i Kalundborg, havde det set sort ud.

- Vi har som familie holdt skindet på næsen, men forsamlingshuset og Allemands Catering har ligget stille et par måneder. Men nu er vi i gang igen, selv om det ikke er helt nemt, siger Søren Kristensen.

Uklare retningslinjer

Langt hen af vejen har han været meget tilfreds med regeringens coronahåndtering, men lige netop omkring forsamlingshusene er retningslinjerne lidt uklare.

- Jeg har ringet rundt til alle relevante instanser for at finde ud af, om vi må være de 53, som sidste åbningen af landet har givet os mulighed for, når vi tager reglen om to kvadratmeter pr. person med i regnestykket. Men jeg kan ikke få at vide nogen steder, om vi må være de 100 mennesker, der nu er åbnet for, eller om vi stadig skal have to kvadratmeter pr. person. Det er ærlig talt lidt frustrende, så indtil jeg ved mere, har vi fester med op til 53 gæster her i salen, siger Søren Kristensen.

Folk er forsigtige

Han har lavet en stor planche med skitser over lokalerne med placering af borde og stole, og det er kunderne i forsamlingshuset meget glade for.

- Jeg oplever, at folk herude er meget forsigtige og vil ikke risikere hverken at smitte eller blive smittet, og det er jo rigtig godt, så vi gør meget ud af både sprit og håndsæbe, og jeg fortæller altid om vores foranstaltninger, siger Søren Kristensen.

Søren Kristensen med planchen, der beskriver placering af borde og stole i forhold til corona-retningslinjerne.

Han oplever dog, at der er ved at komme gang i hjulene igen og flere og flere holder igen fester i forsamlingshuset eller får maden bragt ud. Men den lokale opbakning er nødvendig, hvis forsamlingshuset skal op i omdrejninger igen.

- Vi nåede at holde vores sidste fællesspisning inden sommerferien den 10. juni og er klar med den første fællesspisningen onsdag den 2. september. Jeg fortsætter med konceptet, hvor vi først på måneden har fællesspisning med to retter og sidst på måneden har en ret på menuen, fortæller Søren Kristensen, som håber folk vil bakke godt op.

Også forpagter i Tømmerup

En god nyhed har Søren Kristensen dog i ærmet. Han har nemlig indgået aftale med Tømmerup Hallen om forpagtningen af cafeteria, selskabslokaler og kiosken ved stævner.

- Lige nu er alting stadig lidt usikkert i forhold til, hvordan vi kan åbne, men det ligger fast, at det er mig, der har fået forpagtningen, siger Søren Kristensen.

Han har en medhjælper/afløser, der er klar til at træde til, når der kommer gang i Tømmerup Hallen og de aktiviteter, der er der.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk