24. maj 2019
I den nye beholder skal borgerne i Kalundborg kommune sorterer papir og karton, samt plast og metal. Det kunne man se nærmere på i Gørlev forleden. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

I den nye beholder skal borgerne i Kalundborg kommune sorterer papir og karton, samt plast og metal. Det kunne man se nærmere på i Gørlev forleden. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Styr på skraldet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Styr på skraldet
Opdateret 19. oktober 2018 kl. 13:07
Ugebladet Vestsjælland - 16. oktober 2018 kl. 14:50
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Forleden kunne nysgerrige borgere foran Gørlev Bibliotek møde tre medarbejdere fra Teknik og Miljø i Kalundborg kommune.

Med sig havde Kirsten Mathorne, Anna Marie Christoffersen og Katrine Jørgensen to affaldsbeholdere. Den affaldsbeholder, borgerne kender, hvor der sorteres bioaffald og restaffald, men også den helt nye affaldsbeholder, som kommunens borgere i efteråret 2020 skal til at sortere deres affald i.

- Den her model har gennemsigtige sider, men bare rolig, det bliver den borgerne får udleveret ikke, men det er for at vise, hvad man skal putte i de to rum, beholderen består af, forklarer Kirsten Mathorne fra affaldsgruppen.

Den nye beholder har to rum, et til papir og karton, og et til metal og plads.

- Vi skal leve op til det nationale mål om 50% genanvendelse i 2022, og det er derfor vi skal sortere vores affald endnu bedre og det gør vi ved at udvide den ordning, vi allerede har, så vi får sorteret mere affald til genbrug direkte på den enkelte husstand, siger Anna Marie Christoffersen.

Forskel på pap og karton
Metal og plast kan de fleste uden problemer skelne imellem.

- Vi har fået fremstillen en affaldsspand, hvor man kan se, hvilket affald, der skal i hvilken afdeling. Metal og plast for sig og papir og karton for sig. Og for at gøre det helt tydeligt, hvad der er karton, har vi lavet en lille model. Pap er tydeligt flerlaget og har de karakteristiske bølger, mens karton er mere fladt i det. De allerfleste af vores dagligdagsprodukter er emballageret i karton, forklarer Katrine Jørgensen et par nysgerrige borgere og i spanden kan man se, hvad hun mener.

Det er for eksempel kassen, der har været is i, vaskepulverkasser og lignende.

De nye ekstra affaldsbeholder til papir/karton, plast og metal tømmes en gang om måneden, og i vintermånederne hver anden måned i sommerhusområderne.

Den nye affaldsordning skal foreligges til beslutning på kommunalbestyrelsesmødet i december og forventes udrullet endeligt for borgerne i efteråret 2020.

Har man lyst til at møde kommunens medarbejdere og den nye affaldssortering, kan det sker tirsdag den 23. oktober ved Brugsen i Ubby, eller torsdag den 25. oktober i Svebøllecentret. Begge dage fra klokken 10 til 14.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk