21. august 2019
Søren Frederiksen, Høng Kloakmester, har været i gang i et års tid indenfor kloakker, belægning, grøn vedligehold, betonarbejde og entreprenørarbejde. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Søren Frederiksen, Høng Kloakmester, har været i gang i et års tid indenfor kloakker, belægning, grøn vedligehold, betonarbejde og entreprenørarbejde. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Søren klarer kloakkerne og meget andet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Søren klarer kloakkerne og meget andet
Ugebladet Vestsjælland - 03. september 2018 kl. 08:39
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

På visitkortet står der Autoriseret Høng Kloakmester, entreprenørarbejde, kloakarbejde, kloak-tv, rotteforebyggelse, belægning, grøn vedligeholdelse og betonarbejde.

Det er en pæn mundfuld, men det dækker over de ting, 51-årige Søren Frederiksen fra Høng beskæftiger sig med i sit ét år gamle firma, Høng Kloakmester.

- Jeg har tidligere arbejdet i landbruget og på maskinstation, for Kalundborg Kommune, hvor jeg blandt andet var gruppekoordinator for vejafvanding, og arbejdet hos Gorm Hansen og Søn i Roskilde, men for halvandet år siden tog jeg uddannelsen til autoriseret kloakmester på Selandia og så var vejen banet for at starte eget firma. Så det gjorde jeg, siger Søren Frederiksen.

Han kalder firmaet Høng Kloakmester, er underlagt LDM, en kontrolinstans som er godkendt af Sikkerhedsstyrelsen til at foretage efterprøvning og godkendelse af KvalitetsLedelsesSystemer indenfor kloakområderne.

Det skal være til at forstå for kunden

Alle formalia er således på plads, og det første år er skam også gået ganske udmærket. Der er pænt fyldt op i ordrebogen, men Søren vil gerne slippe for de helt lange køreture og arbejde mere lokalt.

For ham er det vigtigt, at kunderne føler sig trygge og derfor er han detaljeret, når han giver tilbud og følger også sine sager helt til dørs.

- Jeg har investeret i et tegneprogram, så jeg kan lave tegninger af de kloakanlæg, jeg laver, og som jeg kan sende til kommune og anmelde arbejdet. Og når jeg laver tilbud på et arbejde, beskriver jeg de enkelte dele i arbejdet, så kunden kan følge med i, hvad det er han betaler for, forklarer Søren Frederiksen.

Et kig i kloakken
For nylig har han investeret i et tv-kamera, så han kan kigge ind i kloakrørene og se, hvad der er årsagen til, at tingene ikke fungerer.

- Gamle betonrør falder sammen og tærer op. Jorden bevæger sig og rørene knækker med tiden, og det smart at kunne kigge ind i rørene, før man begynder at grave. Derfor har jeg købt udstyr til at kigge med i kloakken, så vi kan definerer problemet. Er der et brud på rørene, kommer rotterne og så har vi for alvor balladen, siger han.

En af de ting, han også arbejder en del med, er rensning af spildevandet og her er der mange løsninger.

- Jeg skal ud og give tilbud på et anlæg ved Svallerup, et anlæg fra Bio Kube, som har den fordel, at det både kan udlede fosfor, hvor det er tilladt, men også så det ikke udleder fosfor.

Anlægget er smart, fordi det kan ændres, hvis kravene fra kommunen ændres, siger Søren Frederiksen.

Høng Kloakmester holder til på Engvej 24 i Høng, hvor Søren Frederiksen bor med sin familie. Fritiden bruger han på jagt.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk