17. december 2018
Søren Toftes populære fiskehus på Reersø åbner den 23. marts, så man kan godt begynde at glæde sig til de friske fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade. Arkivfoto
Søren Toftes populære fiskehus på Reersø åbner den 23. marts, så man kan godt begynde at glæde sig til de friske fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade. Arkivfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Reersø Fiskehus er klar til ny sæson

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Reersø Fiskehus er klar til ny sæson
Opdateret 12. marts 2018 kl. 14:29
Ugebladet Vestsjælland - 12. marts 2018 kl. 14:26
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

I år er det 25. sæson for Søren Tofte og hustruen Eva med den populære fiskebutik og café på Reersø, og det glæder de begge sig meget til.

Påsken falder tidligt i år, så dørene slås op til fiskebutik og café allerede den 23. marts, så der kan være fuld blus i røgeriet og fiskebutikken frem til den 2. april, hvor dørene lukkes midlertidigt frem til storebededag den 27. april, hvor sæsonen for alvor går i gang.

Reersø Fiskehus kan se frem til endnu en travl sæson, for kunderne kommer langvejs fra, og der er altid trængsel i butikken, hvor køledisken er fuld af friske fisk og delikatesser, og caféen lige så fyldt med folk, der bl.a. nyder de friske røgvarer fra fiskehuset eget røgeri.

-Min dag starter i sæsonen ved 3-4-tiden om morgenen, for vi røger altid friske varer hver dag, fortæller Søren Tofte, der er fiskehusets røgmester og står bag bl.a. de populære nyrøgede makrel, sild, laks og ørred.

Sidste år var der flere store nyheder blandt andet en god lokal rom, og en ny aftale med nordjyske fiskere i Hanstholm og Hirtshals om levering af alt det bedste fra de danske farvande henover sommeren herunder også kulmule.

Det blev taget så godt imod, at kunderne igen i år kan glæde sig til at opleve blandt de varmrøgede varer i butikken.

- Jeg bruger de samme metoder til røgning som de bornholmske røgerier. Det er et helt håndværk, som jeg blandt andet bruger på ørreder fra Musholm, fortæller Søren Tofte.

En del af hemmeligheden bag smagen ligger i de rigtige krydderier og god bøgeflis, som passes efter de gode håndværksmæssige traditioner.

Der bliver heller ikke lavet om på butikkens fine udvalg af snapse fra Den Bornholmske Spritfabrik, der også fremstiller Sørens Reersø Snaps, der er en perikum-snaps efter opskrift specielt tilrettet til Søren Toftes fiskehus.

Det er også gode, afprøvede opskrifter, som ligger til grund for Reersø Fiskehus' populære retter, som for eksempel fiskefrikadeller med hjemmelavet remoulade.

Søren Tofte bakkes op af et team på 10-12 medarbejdere i sæsonen.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk