18. januar 2019
Mogens Kræmer har været keramiker i 35 år i  Det gamle keramikværksted i Hedeboryde. På mandag den 11. juni fylder han 60. Foto: Charlotte Koefoed
Mogens Kræmer har været keramiker i 35 år i Det gamle keramikværksted i Hedeboryde. På mandag den 11. juni fylder han 60. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Pottemageren fra Hedeboryde fylder 60

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pottemageren fra Hedeboryde fylder 60
Opdateret 11. juni 2018 kl. 13:02
Ugebladet Vestsjælland - 09. juni 2018 kl. 07:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Det er lidt absurd. Man kan købe rigtig billig keramik fra Kina og det har til tider været et problem for danske kunsthåndværkere med konkurrencen af de billige kinesiske produkter.

Men lige netop i Morgen Kræmers tilfælde ligger landet nu således, at han har en kæmpeordre på 10.000 halvfabrikata af unikke tallerkner, som han via en god kollega og forretningsforbindelse, sælger til, ja kineserne.

- De er vilde med dem i Kina og de rige kinesere vil gerne betale for unikt kunsthåndværk, klukker Mogens Kræmer, der altid har et par gode historier i ærmet fra de varme lander, eller måske bare fra hans eget univers.

På mandag den 11. juni fylder den iderige og påhitsomme pottemager 60 år og byder godtfolk fra nær og fjern til åbent hus i Det gamle Keremikværksted i Hederboryde.

Her kan man se mange af hans produktioner fra over 35 års som pottemager, også de mange keramiske dyr, som han i en lang årrække har afsløret hvert år til julemarkedet først i december.

Og sidste nye indenfor pottemagerproduktionen, er de fine solcellelamper med madonna/menneskefigurer i, som om aftenen lyser op på væggene rundt om værkstedet i Hedeboryde.

Vi bor jo her
For 12 år siden købte Mogens Kræmer og Annegrete Bohmann Rasmussen et gæstgiveri i Ulfshed i Sverige. Her sælgers masser af keramik, men det er i Hedeboryde, parret har haft fast base gennem årene.

- Folk troede jo, vi var flyttet, men det er vi ikke. Vi bor jo her, slår pottemageren fast. Ulfshed er sat til salg og butikken er lejet ud.

Den runde fødselsdag er et skarpt hjørne på sin egen måde. Det har i hvert fald fået pottemageren til at tænke lidt på fremtiden.

Og den skal foregå lige her i Hedeboryde.

Hvorfor kan man selv komme og se, når der inviteres til åbnet hus i anledning af den runde dag mandag den 11. juni fra klokken 10 til 14.

Her byder pottemageren på lidt at spise og drikke og alle er velkomne.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk