30. maj 2020
Papirulden komme i nemme baller, der er lige til at håndtere for papiruldsspecialist og tømrermester Mikael Høgh. Foto: Henrik Falch
gallery icon

Se billedserie

Papirulden komme i nemme baller, der er lige til at håndtere for papiruldsspecialist og tømrermester Mikael Høgh. Foto: Henrik Falch
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Papir isolerer dit hus

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Papir isolerer dit hus
Ugebladet Vestsjælland - 08. november 2019 kl. 18:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Papiruld som isolering på loft eller i hulmure er stadig ukendt for en del husejere, og det ærgrer Mikael Høgh, der sammen med Lars Christensen driver tømrerfirmaet HEJ Tømreren ApS i Dianalund på Bakkevej 18 i Dianalund.

De er netop kommet med i det landsdækkende netværk, Papiruld Danmark A/S og er blevet autoriseret isolatør.

Papiruld er et både miljø- og energivenligt produkt, som sparer miljøet for tre til fire gange så meget CO2 som andre typer isolering, fortæller Mikael Høgh.

Billede

Papiruld ligger som en dyne, og bliver
ikke brudt med samlinger, som når man
bruger 
isolering i måtter.


Papiruld er nemlig genbrug af cellulosefibre fra overskuds- og returaviser. Aviserne bliver findelt og imprægneret mod brand, råd, svamp og skadedyr.

Papiruld er et såkaldt granulat, som er findelt og bliver blæst ind med en slange. Det kan bruges som isolering på lofter, i hulmure, skråvægge og ved etageadskillelser. Derudover kan man spraye det på med lim i skunkrum og i krybekældre.

Fordelen ved at isolere med papiruldsgranulat er, at det er findelt og fordeler sig i alle sprækker og revner. Papiruld ligger som en dyne, og bliver ikke brudt med samlinger, som når man bruger isolering i måtter.

Det er også nemmere at få til at lægge sig jævnt omkring rør og spær, så man ikke får kuldebroer.

Fremstilling er miljøvenlig

Selve fremstillingen er langt mere miljøvenlig, end når man fremstiller glas - eller stenuldsisolering, der skal varmes op for at blive sprøjtet ud i tynde tråde.

Men for den enkelte husejer er der også god økonomi ved at papiruld.

Vi prøvede for sjov skyld at lave en beregning på et hus på 100 kvadratmeter hulmur. Ved at isolere med papiruld kunne man spare 9200 Kilowatt om året. Med et gasfyr betyder det en besparelse på cirka 1000 kubikmeter gas om året. Og en tilbagebetalingstid på helt ned til 1 år.

God til efterisolering

Hvis man har et loft med 200 millimeter isolering over på en eksisterende utæt dampspærre som mange huse har, kan fugt nede fra trænge op gennem isoleringen og forsvinde ud af isoleringen, hvis man efterisolerer yderligere med stenuld eller glasuldsisolering vi der ophobes kondens i isoleringen. Vi kan i stedet tilbyde at lægge ekstra 100 eller 200 mm papiruld oven på uden kondensproblemer, fordi papiruld kan transportere fugten videre fra indeklimaet og ud. Her fordamper fugten ved ventilation, sol og vind. Derfor er det god idé at bruge papiruld som efterisolering i ældre huse, forklarer Mikael Høgh.

Hvis man tænker, at det er en god idé, skal man ikke vente med at kontakte områdets nye papiruldsspecialist, HEJ Tømreren ApS i Dianalund.

Vi kommer gerne ud og giver et gratis tilbud, så man kan se, hvad der er at spares, og hvornår udgiften er betalt tilbage, forklarer Mikael Høgh.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk