21. oktober 2019
Kurt Frederiksen var sidste sommer på en fantastisk tur fra Høng til Nordkap. Det kan nu høre om på Høng Gymnasium onsdag den 7. februar. Foto: Privat
gallery icon

Se billedserie

Kurt Frederiksen var sidste sommer på en fantastisk tur fra Høng til Nordkap. Det kan nu høre om på Høng Gymnasium onsdag den 7. februar. Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: På traktortur til Nordkap

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På traktortur til Nordkap
Ugebladet Vestsjælland - 15. januar 2018 kl. 11:33
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Én mand - én traktor - én campingvogn - fire lande - 5200 kilometer og 40 dage. I sommeren 2017 foretog Kurt Frederiksen fra Tjørnelunde ved Høng en ekspedition mod Nordkap på intet mindre end en Valmet-traktor, model 604 med tilhørende campingvogn.

Det var et projekt han havde drømt om i årevis, men sidste sommer besluttede Kurt at tiden nu var inde. Målet var at besøge Valmet-fabrikken i Finland. Det blev til en tur på knap 40 dage, der gik gennem fire lande, og hvor der blev kørt 5200 km. med en hastighed på 25 km/t på turen.

Nu giver Høng Lokalhistoriske Forening og Kalundborg biblioteker mulighed for at man kan høre mere om Kurt Frederiksens rejse. Det sker onsdag den 7. februar klokken 19 på Høng Gymnasium, Hovedgaden 2 i Høng.

Tilmelding anbefales via kalundborgbib.dk, da der er begrænsede billetter ved indgangen. Entreprisen dækker også kaffe og kage.

Alene på tur
Kurt Frederiksen vil fortælle om sin specielle og spekulære rejse fra Høng op gennem Sverige og Norge til Nordkap og hjem igen gennem Finland. Kurt Frederiksen gjorde turen alene. Hensigten var dels at indsamle materiale til en bog samt stof til et foredrag, men også med øje for de store og små oplevelser undervejs, om mennesker ham mødte, uheld, der nær havde stoppet turen, godt vejr, dårligt vejr, men først og fremmest om alle de gode historier, der blev det egentlige resultat af turen - også selvfølgelig det flotte landskab.

Litteraturhistoriker Kurt Frederiksen, lektor og forfatter, er en levende og engageret fortæller, med mange rejseerfaringer i bagagen. Til hverdag er Kurt L. Frederiksen fra Tjørnelunde gymnasielærer i Høng.

Praktiske oplysninger
Foredrag af Kurt Frederiksen: Valmet ekspeditionen til Nordkap t/r sommeren 2017

Onsdag den 7. februar 2018 fra klokken 19 til 21.

Sted: Høng Gymnasium, Hovedgaden 2, 4270 Høng

Billetter købes via kalundborgbib.dk. Der er et begrænset antal billetter til salg ved døren.

Der serveres kaffe og kage i pausen.

Foredraget er et samarbejde mellem Høng Lokalhistorisk Forening og Biblioteksklubben på Kalundborg Biblioteker.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk