25. marts 2019
Hver mandag fra uge 26 til og med uge 32 kan man besøge Skelleris, et økologisk landbrug med egen gårdbutik. Privatfoto
Hver mandag fra uge 26 til og med uge 32 kan man besøge Skelleris, et økologisk landbrug med egen gårdbutik. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Oplev Åmosen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oplev Åmosen
Ugebladet Vestsjælland - 30. juni 2018 kl. 17:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ni spændende og engagerede familier som driver forskellige former for landbrug, fiskeri og jagt i Åmosen, holder åbent fra den 25. juni til den 12. august.

På forskellige ugedage vil der være mulighed for at se, dufte og mærke livet på landet.

- Man kan ved selvsyn se og opleve en vaskeægte bonde, en fisker eller en jæger, få viden om, hvor vores mad kommer fra og høre om hvordan det finder vej til vores madpakker og middagsborde, fortæller Dina Overgaard, der er projektleder på Egnsunikke Produkter og service Naturpark Åmosen. Man kalder projektet »Oplevelser og Lækkerier«.

»Oplevelser og lækkerier« finder man i og omkring Naturpark Åmosen og man vil indenfor en radius af 15 kilometer fra Tissø finde samtlige besøgssteder.

Begynder i uge 26
De første oplevelser begynder i uge 26, hvor Askvad Skovgaard, en økologisk gård med oprindelige danske grise og køer byder på »Stenaldermad i Åmosen«.

»Kom og hjælp med at passe dyrene« foregår på Lykkebjerg Bondegårdsferie, en slægtsgård med alle typer dyr, og hos Søren Riis kan man møde en klassiske malkebedrift med 170 sortbrogede køer.

»Vil du være landmand« er et tilbud fra Skelleris - den lille økogård, alle typer dyr og grøntsager, og »Det er vildt«,er en oplevelse på Kattrup Gods, et vestsjællandsk gods med et stort jagtvæsen på næsten 500 hektarer.

Hvert besøgssted har åbent på forskellige ugedage.

Flere tilbud
I uge 28 kan man besøge »Åmosegrisen« Åmosefriland, 160 fritgående søer med dertilhørende smågrise, »Mød et vikingfår i vikingeland« på Torupgaard, 20-25 nordisk spelsaufår afgræsning ved Tissø, besøge »Limousinekvæg, naturpleje i Åmosen«, Skovdalskød, som er en limousine besætning på næsten 100 dyr og opleve »Fiskeri på Tissø« ved Axel Karlshøj, erhvervsfisker på Tissø. Det sidste tilbud begynder i uge 29.

Jordnære oplevelser i øjenhøjde

- »Oplevelser & Lækkerier« er jordnære oplevelser i øjenhøjde og vi glæder os meget til at vise børn og voksne, hvordan livet på landet med dyr og grønsager er. Hvad spiser en gris og hvor meget spiser den? Kan man gå ind til grisene og hønsene der hvor de bor uden at de bliver bange. Grøntsager dyrker vi også, så der vil være rig mulighed for at høre om hvad der vokser på markerne lige nu og fra urtehaven vil der være smagsoplevelser som sprudler af sprødhed og friskhed, fortæller Anita Andersen fra den økologiske gård Skelleris, der ligger ved Skellebjerg.

Man skal tilmelde sig hos den enkelte producent/gård og man finder alle relevante oplysninger på www.naturparkaamosen.dk.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk