22. oktober 2020
Det nye orgel står i tårnrummet og er blevet stemt så klangen passer til kirkerummet i Reerslev Kirke. Privatfoto
Det nye orgel står i tårnrummet og er blevet stemt så klangen passer til kirkerummet i Reerslev Kirke. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Nye klange i Reerslev Kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nye klange i Reerslev Kirke
Ugebladet Vestsjælland - 21. september 2020 kl. 13:13

I midten af august begyndte opsætningen af et »nyt« orgel i Reerslev Kirke som erstatning for det tidligere Starup-orgel.

Nyt i anførselstegn, da orglet der nu er opsat i kirken, ikke er nyt, men er Finderup Kirkes tidligere orgel, der er flyttet til Reerslev Kirke. Overtagelsen blev mulig, da Finderup Kirke har købt et brugt orgel fra Hadsten Kirke.

Reerslev Kirkes tidligere Starup-orgel fra 1971 var et lille instrument med fire stemmer på ét manual (klaviatur). Denne begrænsede størrelse går an til brug ved gudstjenester og kirkelige handlinger, men giver ikke mange muligheder for klanglige variationer og begrænser dermed orglets inddragelse i musikalske arrangementer.

Da det samtidig var et ønske fra præsternes og organistens side, at man kan inddrage orglet mere i kirkens aktiviteter, til f.eks. musikgudstjenester, lå det lige for at takke ja til tilbuddet om at overtage Finderup Kirkes orgel.

Det »nye« orgel er bygget af orgelbyggeriet Th. Frobenius & Sønner og har 10 stemmer fordelt på to manualer og pedalklaviatur.

De ekstra stemmer giver en væsentlig større mulighed for en bred og varieret klang. Dette vil høres ved både gudstjenester og kirkelige handlinger, hvor klangen vil fylde kirkerummet ud på en helt anden måde end det nuværende orgel, men det åbner også nye muligheder for orglets inddragelse i andre musikalske sammenhænge i Reerslev Kirke.

Orglet har fået plads i tårnrummet, hvor det tidligere orgel stod og i forbindelse med opsætningen er orglet blevet stemt så klangen passer til kirkerummet i Reerslev Kirke.

Hele dette projekt er hjulpet godt på vej af en gavmild donation fra Augustinusfonden.

Det nye orgel »indvies« ved en festgudstjeneste i Reerslev Kirke søndag 27. september klokken 11.

Skal der være en forældelsesfrist for, hvor langt tilbage man kan rejse anklage om en krænkelse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk