28. november 2020
Mette Skjoldan er idekvinden bag en historisk foreningen i Sorø Kommune, der skal skabe opmærksomhed om oplysningstiden og baroktiden. Foto: Charlotte Koefoed
Mette Skjoldan er idekvinden bag en historisk foreningen i Sorø Kommune, der skal skabe opmærksomhed om oplysningstiden og baroktiden. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ny forening på vej med historisk festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ny forening på vej med historisk festival
Ugebladet Vestsjælland - 10. juli 2017 kl. 11:43

En snak om tv-serien Matador og hvordan den tegner et tidsbillede satte skub tanken om at vise oplysningstiden og barokkens mange finurligheder med afsæt i Sorø Kommune og med Sorø by, ja på sigt hele kommunen, som kulisse for en tilbagevendene historisk festival, er ved at tage form.

Ideen står indretningsarkitekt Mette Skjoldan bag. Hun bor selv midt i historien, nemlig på Tersløsegaard, hvor Holberg slog sine folder og var en del af oplysningtiden.

- Jeg har luftet min ide flere steder og i flere sammenhænge og folk er meget interesseret, så vi er en lille gruppe, der arbejder med at gøre opmærksom på projektet og samle gode kræfter til at få skudt projektet i gang, siger Mette Skjoldan.

Hun har fået Birthe Marie Kildsig, lektor på Sorø Akademi, Ea Matzon fra Sorø Museum og Signe Lumholt fra Dit Sorø med i gruppen og tanken er, at man holder en stiftende generalforsamling i foråret 2018, men allerede nu spreder budskabet.

Historisk festival
Tanken er, at man vil afvikle en historisk festival over tre dage i sensommeren. Kulissen skal i første omgang være Sorø bymidte og hver dag får sit eget tema.

- Alt er stadig på tegnebrættet, men vi har ideer om fællesspisning med mad fra barokken, men boder og historiefortællinger om oplysningstiden og barokken. Et tusmørkemaskeradebal er også noget af det vi arbejder med, ligesom vi tænker at sætte fokus på B. S. Ingemanns salmer, fortæller Mette Skjoldan.

Et andet spor i foreningen skal være at man udbreder kendskabet til de kendte mennesker fra tiden, som var lokale.

- Vi har selvfølgelig Holberg og Ingemann på listen, men også en personlighed som Støvlet Katrine er spændende at se på, siger Mette Skjoldan.

Foreningen får navnet 1684-1862 fordi den indrammer perioden omkring barokken og oplysningstiden. Der er stiftenden generalforsamling i foråret 2018, men interesserede, der har lyst til at byde ind med stort og småt er allerede nu mere end velkommen til at kontakte Mette Skjoldan .

Køber du de fleste julegaver i forbindelse med Black Friday?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk