15. april 2021
Bente Christiansen fra Døjringe har været frivillige i Kirke Korshærs Møbelgenbrug i Dianalund i en lille måneds tid.
gallery icon

Se billedserie

Bente Christiansen fra Døjringe har været frivillige i Kirke Korshærs Møbelgenbrug i Dianalund i en lille måneds tid.
Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Møbelgenbrug har brug for frivillige

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Møbelgenbrug har brug for frivillige

Humanitært arbejde: Har du et par timer til overs, så har Kirkens Korshærs Møbelgenbrug i Dianalund brug for flere frivillige.

Ugebladet Vestsjælland - 07. oktober 2014 kl. 15:17
Af Charlotte Koefoed

Dianalund: Folk strømmer til genbrugsbutikkerne over hele landet. Især møbler er populært og Kirkens Korshærs Møbelgenbrug på Industri Vest i Dianalund har rigtig mange kunder, både i butikken og folk, som ringer og gerne vil donere ting og sager til Kirkens Korshær.

- Det er jo utrolig dejligt, at vi nyder godt af folks gavmildhed og kunderne strømmer til. Det giver selvfølgelig travlhed, og derfor søger vi lige nu mænd og kvinder, der kan afse et par timer om ugen til frivilligt humanitært arbejde, siger Anny Jørgensen, Kirkens Korshær.

Bente er faldet godt til

Lige nu er man omkring 30 frivillige og en af dem er Bente Christiansen fra Døjringe, der startede for en lille måneds tid siden.

- Jeg er gået på efterløn og blev lokket med af Anny, som jeg kender fra min tidligere arbejdsplads, smiler Bente Christiansen.

Hun er rigtig glad for at gå hjemme, men den ugentlige dag i Kirkens Korshærs Møbelgenbrug vil hun ikke undvære.

- Jeg glæder mig altid til at komme her, vi går og snakker og hygger os, og det er dejligt at have en social kontakt, når du har forladt arbejdsmarkedet, siger hun.

Bente arbejder nogle timer hver tirsdag, hvor hun er med til at ordne køkkenafdelingen, vaske af, prismærke og sætte på hylderne.

Rokade og bedre plads

Lige netop køkkenafdelingen har de sidste par uger undergået en forandring. Legetøjet er flyttet, så børnene har bedre plads til at kigge på tingene, og det har givet nye reoler og bedre plads til de mange køkkenting. For eksempel et helt bord fyldt med de skønneste kaffekander.

Og hvad med en tallerken med motiv fra Tersløsegaard til bare ti kroner?

Genbrugspladsen koster

Kirkens Korshærs nærmeste nabo er genbrugspladsen i Dianalund. Den benytter man sig selvfølgelig af, når der kommer ting ind, som af forskellige årsager ikke kan videresælges. - Og det koster. Vi skal betale en afgift hver gang vi afleverer ting på genbrugspladsen. Den afgift skal private ikke betale, siger Anny Jørgensen.

Kirkens Korshær driver en række varmestuer rundt om i Danmark og arbejder kun med humanitært arbejde i Danmark. 93% af de indsamlede midler går til det humanitære arbejde, mens kun 7% går til administration og andet arbejdet.

Lars Løkke starter nyt parti i midten af dansk politik. Kunne du finde på at stemme på hans parti ved næste folketingsvalg?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk