12. december 2017
Der er foredrag om Luther i Gierslev Kirke.
Der er foredrag om Luther i Gierslev Kirke.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Luther-foredrag i Gierslev Kirke

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Luther-foredrag i Gierslev Kirke
Ugebladet Vestsjælland - 14. april 2017 kl. 10:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Onsdag den 26. april kan man komme til et spændende foredrag med billeder, fællessang og musik om manden bag reformationen - Martin Luther.

Det foregår i Gierslev Kirke klokken 19.

I 1500-tallet tog Martin Luther kampen op mod misbrug og vranglære i den katolske kirke og startede reformationen, som betød overgang til protestantisme i Nordeuropa og satte et stort aftryk på nutidens danske samfund.

Luther skrev blandt andet på sit modersmål og i et let fatteligt hverdagssprog, så almindelige mennesker ikke længere skulle være som uvidende får i en kirke, hvor det forgik på latin.

Luther var også komponist
Men de færreste ved nok, at han også komponerede musik. Faktisk spillede han lut, skrev melodier og digtede salmer. Mange af dem har vi haft i vores danske salmebog lige siden.

Alt dette og meget mere kan man høre om, når fløjtenist, præst og tidligere højskoleforstander Søren Juhl sammen med pianist Viola Chiekezi gæster Gierslev Kirke.

I ord, billeder og levende musik fortæller de historien om Martin Luthers liv og hans kamp for at reformere kirken og finde glædens Gud. De vil med spille salmer af Luther og nyere klassisk musik på fløjte og klaver, og publikum får lejlighed til at synge med.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk