15. juni 2021
Johnny Skouenby er ny hesteformand i Gørlevudvalget. HAn kommer dog først for alvor i arbejde, når der er hesteskue i uge 37. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Johnny Skouenby er ny hesteformand i Gørlevudvalget. HAn kommer dog først for alvor i arbejde, når der er hesteskue i uge 37. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Johnny er ny hesteformand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Johnny er ny hesteformand
Ugebladet Vestsjælland - 11. juni 2021 kl. 09:52

Når Gørlevudvalget kan holde hesteskue i september, er det med ny mand i spidsen, nemlig Johnny Skouenby.

Gørlevudvalget har i 45 år budt på to årlige heste- og kræmmermarkeder, men sidste år blev alt aflyst på grund af corona. Nu er der igen udsigt til nogle gode dage i Søparken i september, hvor både heste, kræmmere og gæster kan mødes.

De sidste 12 år har det været Lotte Bing Poulsen, der har været hesteformand i Gørlevudvalget, men hun afløses af den 67-årige Johnny Skouenby fra Brøndby.

- Ja, jeg kommer egentlig fra Nørrebro. Vi var en familie med fem drenge og da jeg var seks år, blev jeg via Børnenes Kontor sendt på sommerferie i Bredebro. Med et skilt om halsen. På stationen blev jeg hentet af en familie og dem kom jeg hos i flere år. Her kørte jeg rundt på hestevognen med mælkemanden og dér blev jeg bidt af en gal hest, griner Johnny Skouenby.

I sit voksenliv har han arbejdet som brygger hos Tuborg og Carlsberg i 36 år, 25 af dem med de store hestespand, som besøgte markeder, byfester og dyrskuer over hele landet.

Bor på camping med hestene

Som fastligger gennem de sidste 12 år på Reersø Camping kender Johnny Skouenby Gørlev Heste- og kræmmermarked og hans jyske hest, Laura, har da også været til bedømmelse i Gørlev.

- Hun bor sammen med vores shetlandspony på Reersø Camping, og er nu 15 år, fortæller Johnny Skouenby.

Johnny Skouenby har i 25 år kørt med både Tuborg, Jacobsen og Carlsbergs hestespand. Billedet stammer fra Den gamle By i Århus. Privatfoto

Det var via et opslag på facebook, hvor Gørlevudvalget søgte efter en ny hesteformand, han fandt jobbet.

- Jeg havde egenligt lovet mig selv, at jeg ikke skulle rode mig ud i sådan noget, men jeg synes jo det er superspændende og jeg glæder mig til at komme rigtig i gang, siger Johnny Skouenby.

Han er medlem af Jydsk Hesteavl øst.

I forbindelse med Gørlevudvalgets første marked i uge 27, hvor der kun kommer kræmmere, er Johnny Skouenby med som praktisk hjælper, mens hans ilddåb som hesteformand kommer til september, hvor man igen kan invitere hestene med til fremvisning, kåring og gæster.

Er du tryg ved ikke at skulle gå med mundbind mere?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk