18. september 2020
Tømrermester Johannes V. Petersen og fru Anna. Privatfoto
Tømrermester Johannes V. Petersen og fru Anna. Privatfoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Johannes´ valmede gavle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Johannes´ valmede gavle
Ugebladet Vestsjælland - 15. januar 2020 kl. 20:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Vi har fået lov til at publicere en af de historier, Hermod Jensen har med i sin lokalhistoriske bog om Gierslev. Den handler om den lokale tømrermester.

Tømrermester Johannes V. Petersen, kom også til at sætte sit præg på Gierslev og omegn. Som bygmester havde han sin helt egen og specielle byggestil med de valmede gavle på bygningerne og de røde teglsten, der kendetegner de benævnte bygninger han stod for opførelsen af.

Udlængerne på Vigogård, Skaksholm, Brøndebjerg og Kildegården stod han for. Men også stuehus og udlænger på Højvangsgård. Og endelig opførte han i 1942 stuehuset på Lodbjerggården.

J.V. var i sine unge dage en meget dygtig gymnast. Og det siges, at han altid afsluttede sit byggeri, med at lave håndstand på rygningen. Desværre har man ikke kunne finde noget billede, der kan dokumentere dette.

Han lavede selv tegninger og beregninger til hans byggerier. Han var gift med Anna, som var en flittig og hjælpsom kone, der passede hus og fire børn: Torben, Erling, Kamilla og Flemming.

Den yngste Flemming er i dag ejer af barndomshjemmet. Han er uddannet civilingeniør i elektroteknik med arbejde i det Europæiske rumsamarbejde. Han har i mange år sammen med sin franske kone Christine og to børn været bosat i Madrid i Spanien.

Tømrer J.V. Petersen døde den 14. juni 1987, og Anna Petersen 19 år senere den, 30. maj 2006. Begge er begravet på Gierslev Kirkegård.

Er du klar til at bære mundbind, når du skal handle ind?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk