26. juni 2019
Jacob Kristian Skadhauge, JKS Kloak, monterer rottespærre i kloakken, så man kan holde rotterne ude. Foto: Flemming Skovbjerg
Jacob Kristian Skadhauge, JKS Kloak, monterer rottespærre i kloakken, så man kan holde rotterne ude. Foto: Flemming Skovbjerg
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hold rotterne ude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hold rotterne ude
Ugebladet Vestsjælland - 10. februar 2019 kl. 14:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Jacob Kristian Skadhauge, JKS Kloak i Sæby, kender godt udfordringerne med rotter i kloaksystemet. Rotter bruger nemlig kloakkerne til at komme ind i huse, hvis de kan slippe afsted med det, men det er der ingen grund til.

- For det første skal man have tætte kloakker, der ikke er hul i, og så kan man monterer rottespærre, så vandet kan passerer, men hvor rotten ikke kan kommer ind til huset, forklarer Jakob Skadhauge.

Det er selvfølgelig ikke ligegyldigt, hvor i kloakken man placerer rottespærren, og derfor er det kun autoriserede kloakmestre, der må montere rottespærrerne.

-Rotter kan skabe en frygtelig ravage, hvis først de kommer ind i huset, så det er en god ide at gøre hvad man kan, for at holde dem ude, siger Jakob Skadhauge.

Hvad er en rottespærre?
Rotteproblemer stammer oftest fra kloakken. Når rotterne trænger ind i dit hus, kan de være årsag til ubehagelige lugtgener og skader på blandt andet rør og stikledninger.

En rottespærre består af to klapper, der placeres i kloakledningen i brønden. Klapperne åbnes kun én vej. På den måde kan vandet komme ud, og rotterne kan ikke komme ind.

Man bør med jævne mellemrum tage dækslet af brønden og tilse rottespærren.

Hvis der er mindre ophobninger af papir eller efterladenskaber ved rottespærrens åbning, kan disse ofte fjernes ved at spule rottespærren med haveslangen eller ved at kaste en spand vand ned i brønden.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk