26. maj 2020
Der var tæt pakket på Bytorvet i Gørlev. Torvelørdagene er populære. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Der var tæt pakket på Bytorvet i Gørlev. Torvelørdagene er populære. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Frikadeller, sild og masser af sommergæster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frikadeller, sild og masser af sommergæster
Opdateret 30. juli 2019 kl. 09:57
Ugebladet Vestsjælland - 28. juli 2019 kl. 10:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Sommervejret har igen været med torvedagen i Gørlev. Kun en enkelt lørdag dryppede det lidt fra oven, men ellers har det holdt tørt.

Og det passer de fire arrangerende foreninger meget fint. Det giver nemlig overskud i kassen, når folk er sultne og tørstige.

- Vi sælger 250 frikadeller hver lørdag, fortæller Mona Kahalani, der står sammen med Børge Jensen og Kirsten Jensen i 3F Seniorklubs frikadellebod og steger friske frikadeller af 25 kilo kød.

- Overskuddet går til de aktiviteter, vi har i foreningen, fortæller Kirsten Jensen. Ved siden af frikadelleboden er det Gørlev Idrætsforenings forældreudvalg, der har et bord, hvor man kan rafle om fine præmier og en tombola, hvor der ligeledes er præmier på spil.

Sorte sild
Og så er der de sorte sild. 300 bliver der ristet hver lørdag og de bliver solgt alle sammen. Det er Gørlev Turistforening, der sørger for både ristning og salg.

- I dag er vi Arne Nielsen, Pens Peter Wittrock, Lone Kristensen og mig, siger Arne Sorgenfrei. Han har været fast indslag i silderisteriet i mange år og frembringelsen af de lækre sild er sat i system. Et hjemmegjort staffeli gør det ud for at holde silderisteren lange »ben«, så man hurtigt kan få sildene fra grillen og over i kasser, som de friske damer ved sildeboden sælger.

Forrige lørdag måtte der ekstra borde til, for der var mange gæster, der ville nyde sol, sommer, fadøl og lidt godt at spise, mens Allan Lund underholdte.

Næste lørdag den 3. august er det Christian Benson, der spiller skiftevis guitar og piano/keyboards. Han spiller irske klassikere og evergreens fra Beatles, Elvis, Roy Orbison, Tom Jones foruden danske klassikere fra Helmig, Gasolin, Shubidua, Mogensen og mange flere.

Sidste torvedag lørdag den 10. august bydes der på gratis pølser til alle på Bytorvet, når man takke af for denne sommers torvedage.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk