8. august 2020
Mogens Nielsen og Gitte Greve har åbnet deres private festlokale for Sorø Jazzfestival og afvikler den første koncert søndag den 19. juli klokken 14. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Mogens Nielsen og Gitte Greve har åbnet deres private festlokale for Sorø Jazzfestival og afvikler den første koncert søndag den 19. juli klokken 14. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fra brølende køer til jazzviser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fra brølende køer til jazzviser
Ugebladet Vestsjælland - 05. juli 2020 kl. 15:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For 13 år siden flyttede Mogens Nielsen og Gitte Greve til Ruds Vedby, mere præcist flyttede de ind i den landejendom, som indehavere af Lauenborg Teglværk i sin tid havde bygget på marken bag teglværket.

Her gik de i gang med at renovere stuehuset, filse det op og male det hvidt, mens en ladebygning blev revet ned og det samme gjaldt to gylletanke. Kostalden og den tilstødende lade fik nyt tag og indvendigt var det især kostalden, der blev endevendt.

- Da vi overtog ejendommen, stod stalden med grebning og fodergang. Vi har brækket hele gulvet op, lagt varme i og nyt betondæk på. Og så indrettede vi en gildesal, hvor vi gennem årene har holdt en masse private fester, fortæller Mogens Nielsen.

Men nu står der jazz på programmet i den gamle kostald.

En tilfældighed gjorde udslaget

Det har aldrig været parrets plan at være spillested eller leje lokalerne ud. Men en tilfældighed førte til, at der nu skal være jazzkoncert.

- Jeg er meget glad for jazz og vi har været til jazzkoncert i Dianalund, hvor vi tilfældigvis mødte Allan Aistrup, formanden for Sorø Jazzfestival. Det ene førte til det andet, og pludselig kom der en aftale i hus omkring en koncert her hos os søndag den 19. juli, fortæller Gitte Greve.

Mogens Nielsen og Gitte Greve er klar med første koncert i deres private festlokale. Det bliver søndag den 19. juli og koncerten er en del af Sorø Jazzfestival.

Der er både etableret toiletter og køkken i forbindelse med festsalen, ligesom der er en bar, så selv om parret ikke tidligere har holdt koncert, er lokalet perfekt til formålet.

- Hvis vejret er godt og solen skinner, kan det være, vi kan rykke koncerten udendørs, for vi har en terrasse, som egner sig rigtig godt, og vi kan hurtigt sætter borde og stole udenfor på plænen, siger Mogens Nielsen.

Jazzviser på dansk

Første koncert på Lauenborggaard er med sangerinden Maria McTurk, der sammen med Torben Kjær, klaver, Henrik Bay, guitar, Niels Wilhelm Knudsen, bas, Niels Flipper Stuart, fløjte og tenorsax og Janus Templeton, trommer præsenterer en koncert med titlen »Månen er Blå«.

Programmet indeholder jazzviser på dansk. Det sker søndag den 19. juli klokken 14.

Adressen er Lauenborggaard, Slagelsevej 34, 4291 Ruds Vedby.

Der er et begrænset antal pladser og man skal tilmelde sig til koncerten. Man finder al relevant information på soroejazz.dk.

Sundhedsstyrelsen opfordrer nu til at man bruger mundbind i myldretiden: Synes du det er en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk