15. december 2017
Josephine Franck Bican fortæller levende om fund og forskning ved Tissø. Foto: Peter Wilcken Hacke
gallery icon

Se billedserie

Josephine Franck Bican fortæller levende om fund og forskning ved Tissø. Foto: Peter Wilcken Hacke
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Foredrag om vikingerne ved Tissø

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foredrag om vikingerne ved Tissø
Ugebladet Vestsjælland - 15. april 2017 kl. 22:16
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Der er gjort tusindvis af fund fra vikingetiden ved Tissø. En del af dem er blandt de allervigtigste spor efter vikingerne - og der bliver hele tiden gjort nye fund.

Når der tirsdag den 25. april klokken 16.30 holdes foredrag i Store Fuglede på formidlingscenter Fugledegård ved Tissø, får tilhørerne lejlighed til at høre helt nyt om vikingetidens kult og ritualer.

Det er Tissø Vikingemarked, der byder til foredrag med forskningsassistent cand. mag. Josefine Franck Bican fra Nationalmuseet, og der er gratis entré for alle interesserede.

Forskningsprojektet »Førkristne kultpladser« har de seneste år foretaget nye undersøgelser på den kongelige residens ved Tissø fra årene 550-1050 for at afdække kulten.

I foredraget, der er et led i »Forskningens Døgn«, fortælles om de nyeste forskningsresultater fra pladsen.

Tissø er et eksempel på, hvorledes en konge har manifesteret sin magt på samme sted i en 500 år lang periode. Nationalmuseet har siden 1995 foretaget arkæologiske undersøgelser ved Tissø. Pladsen er den bedst undersøgte af sin art i Nordeuropa. I foredraget fortælles om de spektakulære bygningskomplekser og de aktiviteter, der har fundet sted med fokus på magt og kult. Her får man meget at vide om den elitære magts symbolarkitektur og virke.

Omkring 12.000 detektorfund vidner om stedets betydning, blandt andet ses fine smykker af høj kvalitet, herunder med motiver fra den nordiske mytologi. Det mest berømte fund fra området er den næsten to kilo tunge guldring, Tissø-ringen, der er det største eksisterende guldfund i Danmark.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk