20. november 2017
Kim Christens,indehaver af Reersø Amerikanerbil Museum, glæser sig til Morten Korch-dagene på Reersø. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Kim Christens,indehaver af Reersø Amerikanerbil Museum, glæser sig til Morten Korch-dagene på Reersø. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Fem år med Morten Korch-dage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Fem år med Morten Korch-dage
Ugebladet Vestsjælland - 28. april 2017 kl. 13:07
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For fem år siden fik Kim Christens på Reersø sammen med et par venner en ide. En ide om at kunne skabe lidt liv og glæde til gavn for såvel lokale som turister.

- Ideen tog udspring i alle de elendige og negative nyheder, vi bombarderes med hele tiden, så vi snakkede om at gøre et eller andet, der skabte lidt mere positivitet. Og så kom vi på det med Morten Korch. Når man ser en Morten Korch-film, bliver alting så dejligt ligetil. Der er de gode og de onde og der er slet ikke noget at tage fejl af, griner Kim Christens.

Han ved selvfølgelig godt, verden er meget mere kompliceret i dag, end i de glade 50´er, hvor velstanden voksede og alting så lyst ud.

Arbejdsgruppen bag er vokset til 10-12 stykker og der er omkring 40 frivillige i gang under selve dagene, Der kommer faktisk folk helt fra Himmerland, der har deres jyske heste med for at vise, hvor dan man pløjede i gamle dage, fortæller Kim Christens.

Med hans eget Amerikanerbil Museum som omdrejningspunkt er Morten Korch-dagene for femte gang på plakaten og som altid er der masser af gode ting at se på og opleve.

Masser af aktiviteter
Årets traktortema er det danske traktormærke Bukh fra Kalundborg, så dem kan man kigge nærmere på.

I stedet for besøg på det gamle bymuseum, der pt er under renovering, vil der være en specialudstilling i Reersøhuset med effekter, som normalt ikke udstilles.

Som sædvaneligt vil der blive udført markarbejde med både heste og veterantraktorer og derudover vil der være mulighed for en tur på Reersø med enten hestevogn eller vogn forspændt veterantraktor.

Der vil også være arbejdende håndværkere og udstillende kunsthåndværkere, som for eksempel smed, saddelmager, rebslager, pilefletter og trædrejer

Amerikanerbilmuseet er selvfølgeligt også åbent og lørdag er der folkedansere, mens der begge dage er mulighed for guidet byvandring begge dage.

Ud over de arbejdende heste på marken, vil der for de dyreintresserede være mulighed for at besøge kødkvægsbesætningen i stalden og se de sidste fødte kalve, ligesom der vil være ponyridning for de mindre børn.

Hvor: Ved Dronningegården, Strandvejen 40 på Reersø.

Hvornår: Lørdag den 6. maj og søndag den 7. maj. Begge dage fra klokken 10 til 17.

Der opkræves en beskeden entre.

På pladsen sælges pølser, is, øl og vand og i hallen sælges kaffe med Reersøs største kagebord.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk