30. marts 2020
Kunstformidler Christina Klestup Hansen gå tæt på Emil Nolde og hans særlige forhold til det dansk-tyske grænseland  Foto: Lars Skov
Kunstformidler Christina Klestup Hansen gå tæt på Emil Nolde og hans særlige forhold til det dansk-tyske grænseland Foto: Lars Skov
Foto: Lars_Skov
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: En hel dag med »Kunst på grænsen«

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En hel dag med »Kunst på grænsen«
Ugebladet Vestsjælland - 15. februar 2020 kl. 15:19
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Kalundborg Folkeuniversitet prøver som noget nyt at lave en hel Kunstdag i samarbejde med Kalundborg Kunstforening og Biblioteksklubben. Det foregår den lørdag den 7. marts fra kl. 9 til 17, hvor man hele dagen beskæftiger sig med kunst under temaet »Kunst på grænsen«.

Temaet er valgt med henblik på årets fejring af Genforeningen.

Dagens første foredrag handler derfor om »Emil Nolde og kunsten i Grænselandet«. Her vil kunstformidler Christina Klestup Hansen gå tæt på Emil Nolde og hans særlige forhold til det dansk-tyske grænseland, hvor han boede det meste af sit liv.

Med sin ekspressive palette rykkede Nolde grænserne for det moderne maleri og skrev sig ind i kunsthistorien, men hvordan hænger de banebrydende værker - og myterne om dem - sammen med Noldes sympati for nazismen? Hør mere om maleren og mennesket Emil Nolde og hans liv i grænselandet.

Kunst og krænkelse

I det næste foredrag »Kunst på grænsen - hvor går grænsen mellem kunst og krænkelse?«, vil Christina Klestrup Hansen diskutere: hvad er kunst? Moderne kunst har længe afsøgt grænserne for, hvad man kan vise æstetisk, men hvor langt bør kunsten egentlig gå?

Foredraget viser eksempler på nationale og internationale kunstnere, der går lige til grænsen - og over - via kontroversielle emner eller metoder. Bliv klogere på grænsen mellem kunst og krænkelse i en tid præget af mediestrømme, globale konflikter og ikke mindst ytringsfrihed.

Kvinder bryder grænser

I dagens sidste foredrag »Kvinder bryder grænser - Anna Ancher og andre kvindelige kunstnere« vil kunsthistoriker Rikke Zinck Jensen sætte spot på, hvordan en række markante kvindelige kunstnere erobrede sig en plads i en mandsdomineret verden.

I foredraget vil hun blandt andet se nærmere på de grænser, der blev lagt for kvindelige kunstneres arbejde i slutningen af 1800-tallet, samt på de grænsedragninger, der blev trukket mellem mænd og kvinder i datidens kunstkritik. Foredraget fokuserer på Anna Anchers kunst og virke, men vil også inddrage andre fremtrædende kvindelige kunstnere fra perioden, så som Elisabeth Jerichau Baumann og Anne Marie Carl Nielsen. Statens Museum for Kunst viser en stor udstilling om Anna Ancher her i foråret.

I løbet af dagen bliver der serveret morgenkaffe med morgenbrød, frokost og eftermiddagskaffe. Det bliver en spændende dag med masser af indput og forhåbentlig også nogle gode diskussioner.

Arrangementer foregår i Aktivitetscenteret i Munkesøparken. Billetter kan købes via Kalundborg Bibliotekers hjemmeside www.kalundborgbib.dk

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk