25. september 2020
I efteråret 2018 var Miljø og Teknik i Kalundborg Kommune i Gørlev for at vise den nye affaldsordning frem. Man havde en spand med gennemsigtige sider med, så borgerne kunne kigge ind til affaldet. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

I efteråret 2018 var Miljø og Teknik i Kalundborg Kommune i Gørlev for at vise den nye affaldsordning frem. Man havde en spand med gennemsigtige sider med, så borgerne kunne kigge ind til affaldet. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Du får en affaldsspand mere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Du får en affaldsspand mere
Ugebladet Vestsjælland - 16. januar 2020 kl. 11:23

At vi skal blive bedre til at sortere vores affald, er en kendt sag og i Kalundborg Kommune har man længe arbejdet med en løsning, som rulles ud 1. november 2020.

Her får borgerne nemlig en affaldsspand mere, så de kan sortere plastik, metal, papir og karton.

Medarbejderne fra Miljø og Teknik har flere gange været på gaden og på messer for at fortælle om den nye beholder, som man får, og som skal indeholder papir og karton, metal og plastik.

Anne Marie Christoffersen fra Miljø og Teknik fortæller, at man vil være til stede på Kalundborg Messen, hvor man har demo-spande med og hvor borgerne er velkomne til at kigge forbi standen og stille spørgsmål.

- Den spand, borgerne har nu, er delt op, så der er bioaffald i den ene del, og almindeligt affald i den anden. Den nye spand, som man får 1. november, er også delt i to. Et rum til plastik og metal, og et rum til papir og karton. Udbuddet er stadig i gang på spanden, men bliver snart afsluttet, mens vi har aftalen med tømningsfirmaet er på plads, oplyser Anne Marie Christoffersen.

Nyt tømningsfirma

Det bliver firmaet City Container, der har vundet udbuddet og skal stå for tømningen af begge spande. Man fastholder de aftaler om tømning, der er på de nuværende spande med bio-affald og husholdningsaffald, hvilket vil sige, at der tømmes hver 14. dag i størstedelen af året, mens der i sommermånederne tømmes hver uge.

De nye spande med papir, karton, plast og metal skal efter indkøringsperioden tømmes hver fjerde uge.

- Vi har lidt andre frister i sommerhusområdet, hvor der i vinterhalvåret ikke er så stor aktivitet, siger Anne Marie Christoffersen.

Hvad skal i spandene?

Den nye affaldsspand er på 240 liter og den er delt lige over i to dele. Den ene er til plast og metal og den anden til papir, aviser, brochurer og karton.

- Karton er for eksempel emballage til morgenmadsprodukter, chokoladeæsker og lignende. Hvis man river karton over, er det ikke bølget. Så er det pap og pap skal man stadig aflevere på genbrugspladsen, forklarer Anne Marie Christoffersen.

22UBV Skraldedims_8 (4)

Den nye spand er inddelt i to lige store rum.
Et til metal og plastik, et til papir og karton.


Når indholdet af den nye affaldsspand ender hos Argo, bliver metallet og plastikken separeret og sendt videre i systemet.

Kuberne til glas, som står mange steder, bliver stående, mens dem til aviser og papir fjernes, fordi det nu bliver sorteret direkte på husstanden.

Spanden har et låg, der kan åbnes fra to sider, så man kan stille beholderen med håndtaget, så det er tilgængeligt for skraldemanden.

- Vi vil være med på Kalundborg Messen i weekenden lørdag og søndag den 1. og 2. februar og her kan man komme og høre meget mere om de nye spande og den ordning, vi ruller ud den 1. november, slutter Anne Marie Christoffersen.

Har debatten om sexisme taget overhånd?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk