28. maj 2020
Rævehøj ligger og troner med en fantastisk udsigt over Storebælt. Selve gravhøjen rummer en af Danmarks bedst bevarede jættestuer. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Rævehøj ligger og troner med en fantastisk udsigt over Storebælt. Selve gravhøjen rummer en af Danmarks bedst bevarede jættestuer. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det gode sted: Rævehøj ved Dalby

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det gode sted: Rævehøj ved Dalby
Ugebladet Vestsjælland - 20. maj 2020 kl. 19:59
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Ved Dalby troner to gravhøje i landskabet. Den ene, Vagthøj, er aldrig blevet udgravet, så ingen kender indholdet.

Den anden, Rævehøj, rummer en af landets største og bedst bevarede jættestuer. Man må bukke sig lidt, når man bevæger sig ind igennem den syv meter lange indgang med tærskler og dørkarme af sten.

Indenfor er der til gengæld to en halv meter til loftet, og besøgende kan opleve et fuldstændigt intakt gravkammer opført for næsten 5300 år siden. På en sten i væggen ser man en helleristningsfigur i form af soltegn og hjulkors.

Hver sommer har musikere Hanne Methling holdt koncert i jættestuen, men i år er den aflyst på grund af corona.

I sine koncerter forsøger hun at vække vores forfædre til live, så man kan høre dem og se dem for sig - i deres gøremål, tanker og drømme, hvor det praktiske og åndelige går hånd i hånd.

Her kan man møde neandertalerne, rensdyrjægerne, fiskerdrengene, medicinkvinden, urokserne, åndemanerne, pigen fra Ertebølle, pottekonen, flinthuggerne, jættestuebyggerne og meget andet.

Men uden den fine musik lader fortiden sig ikke fornægte. Besøg Rævehøj, når du alligevel cykler ud i det danske sommerlandskab, måske på din vej til Reersø.

Alle personer over 18 år har nu muligheden for at bestille en test for coronavirus, selv om de ikke har symptomer. Er det noget du vil benytte dig af?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk