18. januar 2021
Udsigten fra Mødestedet på Orevej 2 i Hallebyore fejler ikke noget. Her er et frit udsyn over Åmosen. Foto: Charlotte Koefoed
gallery icon

Se billedserie

Udsigten fra Mødestedet på Orevej 2 i Hallebyore fejler ikke noget. Her er et frit udsyn over Åmosen. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Det gode fællesskab begynder i Mødestedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det gode fællesskab begynder i Mødestedet
Ugebladet Vestsjælland - 21. maj 2020 kl. 13:59

Hvad kendetegner det gode liv? Er det penge på lommen? Er det en spritny bil? Eller er det de ting, man ikke kan sætte et prisskilt på? Fællesskab og gode relationer? Kunst og kultur?

Helt lokalt er der masser af mennesker, der sørger for at vi kan mødes og for at glæde andre. Det kan du læse mere om i Det lokale Liv, og vi begynder i Hallebyore.

Når der er fredagscafe, sætter formand for Mødestedet i Hallebyore, Birger Bull Smidt, et skilt ud ved vejen og der sendes en mail rundt.

Så kommer 20-30 af beboerne i Hallebyore og omegn forbi, får en sludder og en kop kaffe og snakker om stort og småt.

- Det kan være alt fra, om en eller anden kan se efter hønsene, mens man er på ferie, eller at man skal bruge hjælp til et projekt, fortæller Birger Bull Smidt.

Han flyttede til Hallebyore med både børn og forældre, tre generationer sammen, i 1983 og faldt for Hallebyores åbenlyse, smukke omgivelser med kig ud over Åmosen.

Billede

I gamle dage fyrede man op i den smukke,
gamle kallelovn. Nu er et moderne pillefyr
installeret. Foto: Birger Bull Smidt


Mødestedet var dengang et forsamlingshus og fungerede som sådan, men på et tidpunkt ændredes reglerne for, hvilke faciliteter et forsamlingshus skulle have, og det kunne man ikke leve op til i Hallebyore.

- Derfor kaldte vi det Mødestedet og ikke forsamlinghus, og på den måde kunne vi fortsætte aktiviteterne, med de faciliteter vi havde, fortæller Birger Bull Smidt, der har været med til at drive huset de sidste 20 år.

Ingen gæld og ingen lån

Huset drives efter det princip, at man ikke låner penge, og at man ingen gæld har.

- Vi har jo ikke ret mange pladser, så hvis vi bookede et kendt eller stort orkester, ville billetprisen jo blive tårnhøj, griner Birger Bull Smidt. Derfor er det ikke de store rockkoncerter, Mødestedet afvikler. Men omkring 10 arrangementer om året bliver det til foruden fredagscafeerne, som opstår efter behov.

- Det er måske lidt gammeldags, men stedet løber rundt og er godt besøgt, og det er det vigtigste, siger Birger Bull Smidt.

Klassisk musik og grillfester

- Lige der over, siger Birger, og peger mod syd, bor en, der spiller i Det kongelige Kapel. Han arrangerer et par koncerter om året, og

så er huset fyldt med det samme. Og når vi holder grillfest og høstfest, er der også altid fuldt hus, siger Birger.

Billede

De klassiske koncerter er et tilløbsstykke.
Foto: Uffe Andreasen


Fuldt hus er 60 mennesker, og det er en ganske fin opbakning, når man tænker på, at der langs hele Hallebyorevej er omkring 80

huse.
- Vi har en enorm god opbakning til de ting vi laver her i huset. Også til de arrangementer, »Liv i Forsamlingshusene«, som vi får gennem Kalundborg Kommune, laver, siger Birger Bull Smidt. Så selv om stedet er lille, der skal tændes op i pilleovnen før hvert arrangement, og toilettet er etableret i en tilstødende container, er de lokale trofaste overfor Mødestedet.

- Det kan vi ikke klage over. Der er altid opbakning til vores arrangementer, siger Birger Bull Smidt.

Nye til bestyrelsen

Som så mange andre steder er det Tordenskjolds Soldater, der trækker læsset. Og man trænger til yngre kræfter i bestyrelsen.

- Det er jo frivilligt arbejde det hele, og jeg bruger ganske meget tid på at være tovholder i mange af de aktiviteter, vi har herude. Når vi igen kan holde generalforsamling, ville det være dejligt med nogle nye medlemmer i bestyrelsen. Så jeg håber, der melder sig nogle nye, slutter Birger Bull Smidt.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk