14. juli 2020
helle venters y´s køkken og Birgitte larsen, Enigheden
Foto: Charlotte Koefoed
helle venters y´s køkken og Birgitte larsen, Enigheden Foto: Charlotte Koefoed
Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De vil skabe liv i forsamlingshuset

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De vil skabe liv i forsamlingshuset

Birgitte Larsen, formand for støtteforeningen i forsamlingshuset Enigheden og Helle Venters, indehaver af Y´s Køkken i Gørlev, har indledt et samarbejde, der skal skabe mere liv i byens forsamlingshus

Opdateret 19. juni 2013 kl. 22:45
Ugebladet Vestsjælland - 15. august 2011 kl. 11:56
Af Charlotte Koefoed
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Gørlev: Igennem længere tid har Helle Venters, Y´s Køkken i Gørlev, gået og tænkt på, hvordan man kunne skabe mere liv i Gørlev som helhed og specielt i forsamlingshuset Enigheden. Hun synes nemlig byen mangler initiativer, der samler borgerne og får det lokale liv til at blomstre.

Derfor rettede hun henvendelse til formanden for støtteforeningen i Enigheden, Birgitte Larsen.

- Jeg blev rigtig glad for Helles initiativ, der i første omgange har udmøntet sig i en vinsmagningsaften torsdag den 25. august, og næste arrangement er et modeshow i oktober med butik A´nette, fortæller Birgitte Larsen begejstret.

Hun har i flere år efterlyst folk, der havde lyst til at stable noget på benene i forsamlingshuset til gavn og glæde for såvel husets sløje økonomi, for byens borgere og ikke mindst for initiativtagerne, der også gerne skulle have noget ud af anstrengelserne.

Y´s Køkken har maden, men ikke pladsen

Helle Venters har i Y´s Køkken et moderne storkøkken, hvor hun laver alskens mad og lækkerier, men bygningen på Østerled rummer ikke mulighed for at kombinere et foredrag, musik eller andet med spisning. Derfor søgte hun efter et sted, hvor de to ting kunne kombineres.

- Enigheden er perfekt. Her er god plads og vi kan levere alt slags mad. Både når det gælder forskellige arrangementer og til folk, der holder fester her i huset. Vi har sammensat forskellige buffeter og vi tilbyder også, at der kommer en professionel kok med til at skære kød. Man kan læse meget mere på vores hjemmeside, fortæller Helle Venters.

Lokal opbakning er alfa og omega

Birgitte Larsen fra Enighedens støtteforening mener, det er meget vigtigt at de lokale borgene støtter de initiativer, der nu bliver taget. Uden en vis opbakning til de nye tiltag, sker der ikke noget.

- Vi har i mange år kæmpet for Enighedens beståen og nu mangler huset efterhånden en rigtig kærlig hånd, men vi har ikke midlerne til at gøre det for. Frivillig arbejdskraft har vi masser af, da vi er en arbejdende bestyrelse. Vi håber Helles initiativ kan give nogle ekstra udlejninger, som igen kan være med til at få gang i renoveringen af Enigheden, siger hun.

Helle Venters er enig. Den lokale opbakning er alfa og omega i de mindre byer og vil man beholde aktiviteter og liv i byen, skal de lokale selv være med til at skabe og støtte de nye tiltag.

Byd gerne ind

Birgitte Larsen og Helle Venters opfordrer alle, både foreninger og private, der har lyst til at arrangere noget i forsamlingshuset, til at byde ind med gode ideer. Det kan være foredrag, koncerter, syng-med aftner, revy, dilettant, julefrokost eller hvad det nu måtte være.

Y´s Køkken kan sørge for manden og Enigheden er klar med gode lokaler med plads til 150 gæster. Forsamlingshuset Enigheden fortsætter selvfølgelig som nøglehus, hvor man kan leje lokalerne og selv sørge for maden, men med Y´s Køkkens tilbud om levering af mad, kan man tiltrække nye kunder.

Jubilæumsår for julemarked

I år er der som altid julemarked i Enigheden. Det står støtteforeningen for og de kan i år fejrer 25 års jubilæum. Det betyder, at det bliver et ekstra hyggeligt julemarked i år.

- Vi var faktisk de første på egnen, der arrangerede julemarked, og det var en ide, der hurtigt bredte sig, siger Birgitte Larsen.

ck nordvest.dk

Veganerpartiet stiller krav om, at der skal indføres vegetar/vegansk mad i institutioner. Er det en god idé?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk