16. december 2017
Røde Kors nørklerne fylder 30  år og det fejres i Degneparken  i Dianalund mandag den 25. september. Foto: Charlotte Koefoed
Røde Kors nørklerne fylder 30 år og det fejres i Degneparken i Dianalund mandag den 25. september. Foto: Charlotte Koefoed
Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: De har nørklet i 30 år

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

De har nørklet i 30 år
Ugebladet Vestsjælland - 21. september 2017 kl. 20:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Dianalund Husmoderforening havde i mange år haft nørkleklub, hvor man lavede lapper, der blev sendt til Afrika, hvor de syet sammen til tæpper, men på et eller andet tidspunkt ophørte den aftale og man stoppede klubben. Ruth Raaschou så sit snit til at genoplive klubben i Røde Kors regi og siden da har strikkende, hæklende og syende kvinder mødtes hver mandag i ulige uge mellem klokken 14 og 16 i Degneparken for at nørkle sammen og samtidig hjælpe nødlidende rundt om i verden.

Det er nu 30 år siden og Ruth Raaschou har været formand for nørklerne i alle årene.

- Vi talte det op forleden og vi har i løbet af de 30 år sendt 60 ton tøj afsted. Det er alligevel en hel del, siger hun. Da man var på sit højeste, var der 42 nørklere, nu er der 14 og man kan sagtens bruge nogen flere frivillige til at komme og være med.

- Vi markerer dagen mandag den 25. september fra klokken 14 til 16 og man er velkommen til at kigge forbi og se, hvad det er vi laver, slutter Ruth Raaschou.

LÆSER
ARRANGEMENTER


Har du en aviskode?

Du finder aviskoden
i den trykte udgave af din avis.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk