17. januar 2021
Forleden kom repræsentanter fra Ældre Sagen i Høng forbi Spar, hvor købmand Frank Jensen kunne fortælle den gode nyhed, at det blev Ældre Sagen, der fik de 40.000 kroner, som tidligere på året blev udloddet. Fra venstre er det Poul Petersen, købmand Frank Jensen, Arne Astrup, Mogens Dyhr-Nielsen og Conny Errebo. Foto: Charlotte Koefoed
Forleden kom repræsentanter fra Ældre Sagen i Høng forbi Spar, hvor købmand Frank Jensen kunne fortælle den gode nyhed, at det blev Ældre Sagen, der fik de 40.000 kroner, som tidligere på året blev udloddet. Fra venstre er det Poul Petersen, købmand Frank Jensen, Arne Astrup, Mogens Dyhr-Nielsen og Conny Errebo. Foto: Charlotte Koefoed
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Ældre Sagen fik 40.000

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ældre Sagen fik 40.000
Ugebladet Vestsjælland - 21. juli 2020 kl. 17:59

Frank Jensen, købmand i Spar i Høng, fik i foråret den glædelige nyhed, at han kunne få lov til at udlodde 40.000 kroner til en lokal forening, der blandt andet arbejder frivilligt, har en tilknytning til Spar og et godt projekt at bruge pengene på.

Inden ansøgningsfristen løb ud, havde Frank Jensen modtaget omkring 10 ansøgninger, og den, der opfyldte de allerfleste kriterier, var Ældre Sagens i Høng.

Derfor kunne tre medlemmer af bestyrelsen og en suppleant forleden troppe op i Spar for officielt at få oplyst, at pengene gik til Ældre Sagen.

- Jeg har fået det godkendt hos Købmændenes Finansierings Institut, som er giverne bag, og det er en glæde at kunne uddele pengene til en forening, som Ældre Sagen, der har mange aktiviteter og gør en forskel for mange ældre, siger Frank Jensen.

På teatertur med de frivillige

I ansøgningen til Spar havde Ældre Sagen beskrevet, hvad pengene skulle bruges til, hvis foreningen var så heldig at komme i betragtning.

- Vi vil gerne lave et arrangement for vores 60 frivillige, som vi gerne vil kunne påskønne for deres store arbejde til glæde for vores mange medlemmer, samt også for at kunne fastholde dem som frivillige efter en desværre langvarig Covid 19-nedlukning. At kunne påskønne vores frivillige for deres ulønnede arbejde vil i sidste ende komme alle vores cirka 1700 medlemmer til gode, fortæller Arne Astrup, der er kasserer i Ældre Sagen i Høng.

Arrangementet skulle være en teatertur, måske til Krabasken i Slagelse, med indledende spisning på en restaurant. Da vi også gerne vil invitere vores frivilliges partnere med på turen, forventer vi at kunne blive 80-90 deltagere, som kan blive sendt på tur i to busser.

Aktiv forening

Ældre Sagen mange medlemmer har omkring 50 aktiviteter, der kan deltage i, hvoraf halvdelen spænder sig over ugentlige aktiviteter, der løber hen over hele året lige fra strikning og kortspil til en række motionsaktiviteter, blandt andet foreningens helt eget motionscenter på førstesalen af Høngs tidligere rådhus.

Den anden halvdel er fordelt på enkeltstående arrangementer som månedlige søndagscafeer med musik eller foredrag ved professionelle musikere og foredragsholdere i vinterhalvåret, fastelavnsfest, grillfest, danseaften, julecafé, syng-sammen og spil-sammen arrangementer med Ældre Sagens helt eget husorkester, der ugentlig øver sig i klublokalet, Klub Gamle Ole, i det tidligere rådhus.

Desuden har Ældre Sagen en velfungerende besøgstjeneste, hvor en snes frivillige ugentlig besøger en række visiterede ældre og demente i deres private bolig eller på plejehjem eller går ærinder for dem og er dem behjælpelige med praktiske ting.

Efter at måtte lukke alt ned i foråret, er alle aktiviteter så småt i gang, undtagen motionscentret.

I denne uge begynder VM i håndbold. Tror du det danske herrelandshold kan vinde VM?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk