20. oktober 2019
Røde Kors genbrugsbutikken i Gørlev fejrer 1. juli 25 års jubilæum.
gallery icon

Se billedserie

Røde Kors genbrugsbutikken i Gørlev fejrer 1. juli 25 års jubilæum.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: 25 års jubilæum i Røde Kors

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

25 års jubilæum i Røde Kors
Ugebladet Vestsjælland - 22. juni 2019 kl. 06:43
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

For 25 år siden var genbrugstøj ikke noget, alle folk gik i. Det var mere af nød end af lyst, men det har ændret sig fuldstændigt i dag.

Det har man gennem 25 år observeret i Gørlev, hvor Røde Kors 1. juli 1994 åbnede genbrugsbutik på Algade 21 i den tidligere Thjurlund Boghandel. Ovenpå boede Grete Strunge Johansen, der i mange år havde drevet boghandlen, men da hun flyttede, købte Røde Kors huset og man fik plads til nørklerne på 1. salen.

- Der er da sket rigtig meget på genbrugsfronten i de 25 år. Før i tiden var det lidt skamfuldt at købe genbrug og tøjet var mere slidt. I dag får vi masser af tøj ind hver eneste dag, meget af det er ubrugt og noget har endda prismærkerne siddende endnu, siger Inger Keinicke, der har været frivillige i Røde Kors butikken i mange år.

Miroma Hesselholt nikker. Hun er en af de nye, som kun har været med et års tid, men hendes oplevelse er, at det er blevet meget moderne at handle genbrug.

- Det handler både om hele genbrugsideen, klimaet og så er det bare blevet trendy at gå i genbrugsbutikker, siger hun.

Fejrer med kunderne
Jubilæet fejres mandag den 1. juli med lidt kaffe og kage til kunderne, slikposer til børnene og nogle gode tilbud på genbrugsvarerne. Butikken har åbent fra klokken 10 til 17.

Der sælges mest tøj i genbrugsbutikken, men også lidt sko og tasker. Røde Kors i Gørlev er en del af Røde Kors i Kalundborg og får man indleveret møbler eller andet, man ikke sælger i Gørlev, sendes det videre til Kalundborg.

- Vi har fem containere rundt om i kommunen, hvor folk lægger tøj i, og så sættes der poser her ved butikken i Gørlev, så vi har masser af tøj, siger Kirsten Andersen, der er en af de 25 frivillige i butikken.

Har man lyst til at være en del af de frivillige, er der altid brug for et par hænder mere.

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk