16. oktober 2021
Dana Algosaibi fra Saudi Arabien var hemmelig gæst ved den første fortælleaften i Marianne Christensens stuer.
Dana Algosaibi fra Saudi Arabien var hemmelig gæst ved den første fortælleaften i Marianne Christensens stuer.
Foto: Privat
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Populære dagligstuefortællinger fortsætter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Populære dagligstuefortællinger fortsætter
Ugebladet Sydsjælland - 10. oktober 2011 kl. 12:16
Af Nina Lise
VORDINGBORG: Konceptet er kommet for at blive. En ny tradition er skabt. Efter et par gange med fuldt hus i Marianne Christensens små stuer fortsætter succesen med fortælleaftener.

- Første aften havde jeg besøg fra Saudi Arabien og gæsterne fik indblik i livet som ung kvinde i et land, hvor kvinder har meget få rettigheder. Det var en stor oplevelse, og dialogen var da også livlig med aftenens gæst, fortæller Marianne Christensen og fortsætter:

- Hver aften kommer til at være helt forskellig. Sidste gang var den hemmelige gæst en fortæller, som mestrer det folkelige og de gamle fortællinger. Han fortalte om, hvordan festens gave kom til menneskene, en gammel grønlandsk myte. Desuden fortalte han et folkeeventyr fra Evald Tang Kristensens samling. Den aften var lyset dæmpet, og fortællingerne foregik stemningsfyldt i skæret fra de levende lys.
Tirsdag og onsdag
Nogle kan bedst om tirsdagen og andre om onsdagen, og derfor har Marianne Christensen frem til jul valgt at holde sine fortælleaftener to dage i træk - anden tirsdag og onsdag hver måned. Det vil altså sige i denne uge, hvor temaet 'at klare sig - med lidt hjælp'. Denne aften bliver der fortalt lidt længere historier - til fordybelse og forundring og alle helende men også med stor underholdningsværdi.

- Gæsterne giver udtryk for, at det er dejligt at kunne læne sig tilbage, lytte og samtidig skabe sin egne indre film. Sidste gang havde en af gæsterne taget sit strikketøj med. Det var virkelig hyggeligt og bidrog til den fortættede stemning, lyder der fra Marianne Christensen.
Overraskelser
Dagligstuefortællingerne vil hver gang være en overraskelse for gæsterne. Ingen kender på forhånd til, hvilke fortællinger der bliver fortalt. Målet er at skabe stof til eftertanke, at kunne diskutere indholdet i fortællingerne og beriges af det. Desuden vil der være en hemmelig gæst - oftest langvejs fra og én, Marianne Christensen har mødt gennem sit arbejde som fortæller.

Tilmelding er fortsat nødvendig på telefon 30 25 47 74. Alle er velkomne, og man tilmelder sig fra gang til gang. Man er altså ikke bundet til at komme hver gang. Der bydes på hjemmebagt kage samt friskbrygget kaffe og te.
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk