16. oktober 2021
Nørregade 18 danner hver måned rammen om fortælleraftener, hvor Marianne Christensen bruger sine dagligstuer som kravlegård for nye fortællinger. "Dagligstuefortællingerne" kalder hun dem - en stor succes i Vordingborg.
Nørregade 18 danner hver måned rammen om fortælleraftener, hvor Marianne Christensen bruger sine dagligstuer som kravlegård for nye fortællinger. "Dagligstuefortællingerne" kalder hun dem - en stor succes i Vordingborg.
Foto: Nina Lise
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grimm-jubilæum fejres med festival

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grimm-jubilæum fejres med festival
Ugebladet Sydsjælland - 18. september 2012 kl. 15:59
Af Nina Lise
Festival // I år er det 200 år siden, Brødrene Grimm udgav deres første samling af folkeeventyr. Det skal markeres - også i Vordingborg Fortællerkreds, hvor der kommer en hel festival ud af jubilæet.

Festivalen finder sted fra fredag 28. september til lørdag 29. september med en lille tyvstart allerede om torsdagen.

- Torsdag aften har den københavnske fortællerkreds, Besttellers, inviteret os til København for at fortælle, men ellers starter festivalen fredag aften med fællesspisning, foredrag og debat, hvorefter vi lørdag fortsætter med workshop og et fortællinger-arrangement på biblioteket, inden det hele lørdag kulminerer med en stor fortælleraften, lyder det fra Marianne Christensen, formand for Vordingborg Fortællerkreds.
En gave til byen
Rammerne for Grimm-festivalen bliver ungdomshuset Birdhouse i den gamle brandstation i Valdemarsgade i Vordingborg. Et ikke tilfældigt valg, da mange unge med en kunstnerisk åre ifølge Marianne Christensen ville kunne finde stor glæde i at udtrykke sig gennem i fortællerkunsten. Samtidig er det et af Vordingborg Fortællerkreds' store ønsker at få flere unge med i netværket.

Festivalen har fået støtte af Vordingborg Kommune i form af en underskudsgaranti, men den håber Marianne Christensen ikke, at der bliver brug for. Tværtimod er festivalen tænkt som en gave til byen, som hun håber, at borgerne vil tage imod og bakke op om.

- Vordingborg Fortællerkreds har altid haft et publikum, men derudover handler det for os også om at skabe mødesteder for fortællere, hvor vi kan udvikle os sammen og hver for sig. Derfor håber vi også, at folk vil deltage i vores workshop om lørdagen - fortællingerne er en niche, hvor mange af dem, der ikke føler sig hjemme andre steder, vil kunne finde et sted at udtrykke sig, siger Marianne Christensen.
Oplysning og underholdning
For hende skal en festival indeholde oplysning og underholdning. Det første får man blandt andet fredag aften klokken 19, hvor Thomas Vogel under overskriften "Hvor Grimm kan det være?" fortæller om folkeeventyrenes oprindelse, om Grimm-brødrenes indsamling af dem og om folkeeventyrets rolle før og nu.

Dagen derpå handler det om karakterdannelse og fortællerens evne til at lytte og skabe, når man under overskriften "Guldæbler og gulerødder" fra klokken 10 selv kan forsøge sig med fortællerkunsten.

"Hans der ikke kunne blive bange" dækker over Grimm-historier for børn i alle aldre - også de voksne af slagsen - fortalt af Hans Laurens på Vordingborg Bibliotek klokken 13, og efter workshoppens fortsættelse henover eftermiddagen kulminerer det hele lørdag klokken 19.30 med "Så Grimm er det", hvor workshoppens nyudsprungne fortællere går på scenen sammen med deres mere erfarne kolleger.

- Man kan bestille partout-kort eller vælge det ud, man har lyst til. Vi kalder det en minifestival, og når det hele er slut, fortsætter arbejdsgruppen med planerne om et årligt tilbagevendende fortællerfestival her i Vordingborg. Den skal ligger hvert år i juni måned, og det er tanken, at den skal byde på både danske og internationale fortællere. Den fast tilbagevende festival skal hedde "Ordspring", slutter Marianne Christensen.

Festivalens program og oplysninger om billetpriser findes på www.mariannechristensen.dk. Her er der også kontaktoplysninger for dem, der vil tilmelde sig på forhånd.
Rejser du til udlandet i år?
 

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk