13. december 2018
Mælkebøtter har også fundet vej til de arktiske egne.
Mælkebøtter har også fundet vej til de arktiske egne.
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Grønland fra nord til syd

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Grønland fra nord til syd
Ugebladet Næstved - 13. marts 2018 kl. 15:53
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Flemming Rune er et af de mennesker, der ved mest om den grønlandske flora. Onsdag 14. marts kl 19 kan han opleves i Herskabsstalden på Rønnebæksholm i Næstved, hvor han vil vise storslåede billeder og fortælle den facinerende historie om naturen i en af verdens barskeste egne.

Grønland er verdens største ø - mere end 2000 km er der fra nord til syd. Siden 1700-tallet er Grønlands planteliv blevet udforsket og kortlagt af opdagelsesrejsende og videnskabsfolk. I disse år er Flemming Rune, biolog, forfatter og kendt fra tv - blandt andet med DR1-Kyst til kyst - i gang med at udarbejde en ny grønlandsflora, der skal udkomme i 2021. Han har rejst over 25 somre i næsten alle dele af Grønland, fotograferet og indsamlet et enestående materiale, som han vil vise fra i form af billeder og historier om naturen i en af verdens barskeste egne.

Foredrages holdes i forbindelse med udstillingen »Kortlægninger«, der kan ses til og med 9. april. Den handler om kunstens rolle i kortlægningen af et land. Med malerier af Aage Bertelsen fra den sagnomspundne Danmark-Ekspedition (1906-08), over Pia Arkes værker, hvor de personlige erindringer er i centrum, til Jacob Kirkegaards optagelser af smeltende arktisk is, favner udstillingen over 100 års kunstneriske kortlægninger af Grønland. På forskellig vis kaster udstillingens værker lys over kortlægning som metode og over, hvordan kortlægninger altid er en del af en større geopolitisk historiefortælling.

Der er entré. Restbilletter kan købes i døren.

pewi

Køb

Artikel eller billede

Skriv til:
abonnement@sn.dk

Nyt om

Navne

Send en e-mail til:
navne@sn.dk