1. marts 2021
Der bliver nu sat videoovervågning op på Kokkedal Station, men ikke på byens anden togstation i Rungsted. Foto: Adobe Stock
Der bliver nu sat videoovervågning op på Kokkedal Station, men ikke på byens anden togstation i Rungsted. Foto: Adobe Stock
Foto: P11irom - stock.adobe.com
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Videoovervågning: Ja til Kokkedal, nej til Rungsted

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Videoovervågning: Ja til Kokkedal, nej til Rungsted

Rungsted Kyst Station kan ikke videoovervåges, selv om der er mere kriminalitet end på Kokkedal

Opdateret 29. juni 2020 kl. 15:17
Ugebladet Hørsholm - 29. juni 2020 kl. 14:30
Af Fred Jacobsen

Der kommer nu videoovervågning på Kokkedal Station, men ikke på Rungsted Kyst Station. Det på trods af, at politiets statistik viser, at der lige nu foregår mere og alvorligere kriminalitet på Rungsted Kyst Station end på Kokkedal Station.

arrow Læs også: Nyt forsøg på at få togstation overvåget

Stigningen i antallet af anmeldelser på Rungsted Kyst Station er i år steget på stationen, der normalt opfattes som tryg. Politiet forventer i år en fordobling i forhold til 2019.

Tryghedsudvalget må imidlertid konstatere, at der ikke må sættes videoovervågning op på stationen.

Der er ikke lovligt

"Det har vist sig, at det umiddelbart kun er lovligt for kommunen at opsætte videoovervågning på Kokkedal Station. Det skyldes, at Kokkedal Station ligger mindre end 500 meter fra Ådalsparken, der i forvejen er overvåget. Administrationen har ikke kendskab til områder tæt på Rungsted Station med overvågning, og alle arealer ejes af DSB", hedder det i et notat til sagsfremstillingen fra det seneste møde i Tryghedsudvalget.

Udvalget har derfor sendt spørgsmålet om videoovervågning af Rungsted Kystr Station videre til DSB, om DSB selv vil videoovervåge stationen.

"Vi kan ikke gøre mere," lyder det fra Jan H.Klit (K), formand for Tryghedsudvalget.

Kameraer for 800.000 kr.

Kommunalbestyrelsen besluttede at fremrykke en investering i videoovervågning på togstationerne i forbindelse med at regeringen midlertidigt har ophævet kommunernes anlægsloft i forbindelse med coronakrisen. I den forbindelse blev det besluttet at se på videoovervågning som en tryghedsskabende foranstaltning.

Det vil koste ca. 800.000 kroner at overvåge Kokkedal Station, busholdepladsen, cykelstativerne og parkeringspladserne, fremgår det af dagsordenspunktet. Dertil kommer driftsomkostninger på omkring 36.000 kr. årligt.

Kommunalbestyrelsen har møde i aften, mandag, og skal tage stilling til videoovervågningen.

arrow Kameraer på Kokkedal Station: Ingen grund til at vente
10. maj 2020 kl. 11:00 Opdateret: kl. 11:21
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?