23. januar 2021
Lau og Alexander har været med til at vælge de seks film som vises i den nye filmklub for unge der går på mellemtrinnet og udskolingen. Pressefoto
Lau og Alexander har været med til at vælge de seks film som vises i den nye filmklub for unge der går på mellemtrinnet og udskolingen. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Unge vælger selv film til ny filmklub

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Unge vælger selv film til ny filmklub

Lau og Alexander har på vegne af Hørsholms unge har været med til at vælge forårets seks film i 'Ung i Hørsholm's nye filmklub

Opdateret 03. februar 2020 kl. 10:19
Ugebladet Hørsholm - 03. februar 2020 kl. 10:00

Hørsholms unge har selv valgt film til deres nye filmklub. Det er Lau og Alexander, der på vegne af Hørsholms unge har været med til at vælge forårets seks film i Ung i Hørsholms nye filmklub for mellemtrin og udskoling, der starter 6. februar i Kulturhus Trommens biograf.

"Vi fik først en hel bog med information om alle premierefilm i 2020, og vi var også i Stortrommen for at se trailere for de film, vi kunne vælge imellem," fortæller Alexander Farrington.

Han går i 8. klasse på Rungsted Skole og har sammen med Lau Safin fra 9. klasse på Hørsholm Skole repræsenteret målgruppen, da filmene til filmklubben skulle udvælges.

De to drenge er glade for at have fået muligheden og medansvaret for at finde film til den nye filmklub.

"Da idéen med filmklubben er at skabe et nyt fælles rum, hvor børn og unge fra Hørsholm kan mødes og dele gode filmoplevelser, er der også brug for de unges indflydelse. Ellers ville det blive lidt falsk," siger Lau.

arrow Læs også: Ny Krash-sæson er skudt i gang
Ser mange film

Lau og Alexander er også kolleger nogle dage om ugen, hvor de har fritidsjob i Ung i Hørsholms ungdomsklub på Vallerødskolens matrikel. De kan begge godt lide at se film.

"Der er noget helt særligt ved at se film på en stor skærm i biografen med venner og andre unge. Det glæder jeg mig til at gøre her i Hørsholm. Jeg kan godt lide forskellige genrer som komedier og actionfilm. Min yndlingsfilm er komedien 'Night School' med Kevin Hart," siger Alexander.

Også Lau ser mange film.

"Film er lidt en hobby for mig, så jeg var ret glad for at få den her mulighed for at vælge film til filmklubben. Jeg kan bedst lide science fiction. Mine yndlingsfilm er Star Wars, især 'A New Hope', og Matrix-filmene. Film er et godt redskab til at skabe andre verdener og danne forestillinger i vores hoved," siger Lau.

Helt nye film

Alle film er helt nye, når de kommer på plakaten i filmklubben.

"Man kan næsten ikke se dem tidligere end den torsdag, de bliver vist i filmklubben," siger Lau.

Biobillet inklusiv en gratis lille popcorn koster 25 kroner, mens restaurant Bøf & Bolle tilbyder burger og fritter for 75 kroner til unge filmklub-medlemmer, der skal i biografen.
Kapp

arrow Eva sagde farvel til finans-karriere for at hjælpe unge hjemløse
18. februar 2020 kl. 16:00 Opdateret: kl. 14:42
arrow De unges nye filmklub er kommet godt fra start
14. februar 2020 kl. 16:15 Opdateret: kl. 10:06
arrow Skolepatruljer fik opmuntring i den sureste uge
05. februar 2020 kl. 16:00 Opdateret: kl. 15:42
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?