

Se billedserie
Rungstedlund åbnede for første gang dørene for tøndeslagning og fastelavnsbollepyntning
Med tøndeslagning og fastelavnsbollepynt markerede Karen Blixen Museet i Rungsted i dag fastelavn og indviede samtidig et nyt tilbud for børn.
Det er første gang, der har været fastelavnsfejring på museet - og det benyttede mange sig af i eftermiddag. Blandt andet, fordi det hele foregik indendørs på denne ruskende og regnvåde februarlørdag.
Efter tøndeslagning, hvor det ikke var katten, men bogen, der blev slået af tønden, var børnene så inviteret til at pynte deres egen fastelavnsbolle under kyndig vejledning af Mia Emilie Persson fra Hørsholm, der nåede til finalen i sidste års udgave af Den Store Bagedyst.
Fastelavnsfejringen var lagt sammen med lanceringen af en ny lydvandring for børn, der skal præsentere Karen Blixen i børnehøjde.
"Hvem er Karen Blixen, og hvorfor er hendes hjem blevet til et museum? Hvordan var det at være barn dengang Karen Blixen voksede op? Hvad har inspireret hendes egne fortællinger?" er nogle af spørgsmålene, børn kan få svar på under cvandringen.
Den er skabt af kulturformidler Sofie Clausager i samarbejde med museet.
En af historierne handler om en lille dreng, Niels Carlsen, der kom til Rungstedlund som fireårig og som blev tæt knyttet til Karen Blixen. Nils Carlsen, nu selv bedstefar, var selv til stede.
Lydvandringen er indtalt af Karen Blixens grandniece Catharina B. Gower-Poole.
Kommentarer
Vi ønsker en åben og livlig debat på sn.dk, og opfordrer alle til at kommentere, udveksle viden og stille spørgsmål. Debatten skal foregå i en ordentlig og respektfuld tone. Redaktionen fjerner indlæg, der ikke lever op til SN.dks retningslinjer og gældende lovgivning. Se retningslinjerne her