25. oktober 2021
Hørsholmparret Christel Winther Lund og Morten Lund har i de sidste fem år drevet Næsbyholm Slot på Midtsjælland og kaster her i 2019 også energien i Sophienberg Slot, som de har lejet, så der kan holdes bryllup, konfirmationer og firmafester samt til kursus- og konferenceaktiviteter. Foto: Morten Timm
gallery icon

Se billedserie

Hørsholmparret Christel Winther Lund og Morten Lund har i de sidste fem år drevet Næsbyholm Slot på Midtsjælland og kaster her i 2019 også energien i Sophienberg Slot, som de har lejet, så der kan holdes bryllup, konfirmationer og firmafester samt til kursus- og konferenceaktiviteter. Foto: Morten Timm
Foto: Morten Timm
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Puster nyt liv i Sophienberg Slot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Puster nyt liv i Sophienberg Slot

Hørsholm-ægteparret Christel og Morten Lund har lejet slottet og åbner for bryllupper, fester, selskaber samt kursus- og konferencer

Opdateret 04. juni 2020 kl. 01:57
Ugebladet Hørsholm - 04. januar 2019 kl. 17:30
Af Morten Timm

Det har stået tomt i flere år, men nu puster parret Christel Winther Lund og Morten Lund fra Hørsholm nyt liv i det mere end 275 år gamle slot med panorama-udsigt over Øresund. I hvert fald for en periode.

arrow Læs også: I åben strid om kuldsejlet fødselsdagsfest:Trækker slotsforpagtere i retten

De har nemlig lejet det forhenværende royale slot på Strandvejen her i 2019, hvor de er klar til åbne dørene og tilbyde de store slotsstuer til at afholde bryllup med op til 100 gæster, konfirmation, barnedåb, firmafester og andet. Derudover vil de også arrangere kursus- og konferenceaktiviteter.

"Vi bor selv i Hørsholm og synes, at det var synd, at Sophienberg Slot bare lå ubenyttet hen. Derfor tog vi kontakt til ejerne og fik en lejeaftale i stand for foreløbig 2019 og med mulighed forlængelse," siger Morten Lund til Ugebladet.

Det er nogle år siden, der sidst var aktiviteter på det idylliske sted, men i begyndelsen af 2017 købte projektudviklingsselskabet ELF Development slottet for 51 millioner kroner af ejendomsinvestor Gunnar Ruben. Deres plan var at ombygge stedet til 21 nye og moderne boliger, men det har Slots- og ejendomsstyrelsen foreløbig ikke ville godkende.

Både Christel og Morten Lund er helt hjemmevant med at skabe rammer for livets store fester. I de sidste fem år har de drevet Næsbyholm Slot ved Glumsø, og i de sidste 15 år har Christel været professionel bryllupsplanlægger. Ved siden af driver Morten et vinfirma og har i 20 år haft egen virksomhed.

Men en brand i spejlsalen på det midtsjællandske renæssanceslot satte 31. oktober sidste år en midlertid en stopper for aktiviteterne, mens skaderne er udbedres.

"Men det hele er lige klar til brug her på Sophienberg Slot . Det er plug and play. Og vi står med noget så sjældent som en åben kalender og tror, at det er noget, der efterspørgsel på lokalt," fortæller parret, der allerede har kok, tjenere og staff klar til at rykke ind, når tid er.

"Mange mennesker går tur her i området og efter vi har sat banner op har flere kigget ind, og det er allerede blevet til et par konfirmations-bookinger," tilføjer de.

Udover at afholde selskaber og konferencer planlægger ægteparret også at forny stedet med både foredrag og intimkoncerter med middag.

Og allerede på fredag 11. januar fra kl. 14-18 afholder det et åbent hus-arrangement på Sophienberg Slot , hvor det er muligt at se slottets herligheder og høre kunstforedrag med Per Hillo (kræver dog tilmelding - se hjemmesiden sophienberg-slot.dk).

arrow Derfor er det slut med fester på bryllupsslot
27. juni 2019 kl. 09:19 Opdateret: kl. 14:58
Synes du, der skal lægges klima-afgifter på flyrejser?