25. september 2020
Fem af de elever fra Rungsted Gymnasium, der skal pakke rejsekufferten, er fra venstre Sara Sandberg, Anna Koed, Frederik Wagner, Peter Byskov og Kirstine Jungemann. De 44 elever, der skal med på Ghana-rejsen, kommer fra 18 forskellige klasser på Rungsted Gymnasium, da det er et talent-projekt på tværs af hele skolen.
gallery icon

Se billedserie

Fem af de elever fra Rungsted Gymnasium, der skal pakke rejsekufferten, er fra venstre Sara Sandberg, Anna Koed, Frederik Wagner, Peter Byskov og Kirstine Jungemann. De 44 elever, der skal med på Ghana-rejsen, kommer fra 18 forskellige klasser på Rungsted Gymnasium, da det er et talent-projekt på tværs af hele skolen.
Foto: Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Indsamlingsprojekt fejres med rejse: Gymnasieelever har købt skolebus i Ghana

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Indsamlingsprojekt fejres med rejse: Gymnasieelever har købt skolebus i Ghana

44 elever fra Rungsted Gymnasium rejser tirsdag til Ghana, så de med egne øjne kan se værdien af den nye skolebus, som det lykkedes det lokale gymnasium at indsamle 50.000 kroner til

Ugebladet Hørsholm - 02. januar 2020 kl. 13:30
Kontakt redaktionen:sndk@sn.dk

Et stort anlagt indsamlingsprojekt på Rungsted Gymnasium får nu lov til at folde sig ud i fuldt flor i Ghana, hvor Rungsted-elevernes indsamlede 50.000 kroner er gået direkte til indkøb af ny skolebus.

På tirsdag den 7. januar rejser 44 elever fra Rungsted Gymnasium til det afrikanske lands næststørste by, Kumasi, der ligger fem timer ad en hullet og bumpet vej fra hovedstaden Accra. Her har det lokale gymnasium gennem 10 år haft et samarbejde med en partnerskole.

Eleverne fra Rungsted har efter indsamlingen i maj selv betalt for skolebussen og foræret den til den afrikanske skole, og med rejsen til Ghana skal de med egne øjne opleve værdien af bussen og hvor afgørende den er for, at så mange børn kan komme i skole hver dag. Skolens forrige bus havde ikke længere nogen sæder tilbage, og de skulle sidde på gulvet.

Stor indvielsesfest

Skolen i Kumasi afholder mandag 13. januar en stor indvielsesfest for den nye bus, hvor de 44 elever fra Rungsted Gymnasium vil blive takket.
Om projektet og rejsen siger rektor Ruth Kirkegaard i en pressemeddelelse:

"Jeg er dybt imponeret og stolt over, at vores elever har overskud og interesse for livet i Ghana, og jeg glæder mig i den grad til at dele oplevelserne med dem. En sådan rejse vil helt sikkert byde på anderledes og uforudsigelige fantastiske oplevelser – og vi vil blive bragt ud af vores comfort-zoner."

Dannelsesrejse for livet

"En sådan rejse er en dannelsesrejse for livet, og ingen af disse lokale oplevelser, som vi får via skoleleder Ibrahim og skolen i Kumasi kan fås på en helt almindelig turistrejse. Jeg rejste selv til Sierra Leone (Vestafrika), da jeg var 19 år, og den oplevelse har jeg aldrig glemt, og den har helt sikkert været med til at danne mig som menneske," tilføjer den lokale gymnasierektor.

Pengene fra Rungsted Gymnasium blev samlet ind via kaffesalg, kagesalg, donationer, konkurrencer og hånd-bilvask til Hørsholms borgere.
Derudover har de 44 elever fra Rungsted Gymnasium op til afrejsen arbejdet med FNs verdensmål via talent-workshops og med alt fra plasticforurening til rensning af spildevand m.m.

Med på Ghana-turen følger de to erfarne rejselærere, Charlotte Puge og Inger Sarborg, samt rektor Ruth Kirkegaard.
mt

Har debatten om sexisme taget overhånd?