27. juli 2021
Anja Klemp Vilgaard, der bor i Hørsholm, har udgivet en ny bog om Kronborg, hvor det ikke er de kongelige, der fortæller, men alle de hverdagsmennesker, der har arbejdet på slottet gennem tiderne. Pressefoto
Anja Klemp Vilgaard, der bor i Hørsholm, har udgivet en ny bog om Kronborg, hvor det ikke er de kongelige, der fortæller, men alle de hverdagsmennesker, der har arbejdet på slottet gennem tiderne. Pressefoto
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Hørsholm-forfatter viser Kronborg fra gulvhøjde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hørsholm-forfatter viser Kronborg fra gulvhøjde

Anja Klemp Vilgaards nye bog stiller skarpt på de mange, der har arbejdet på slottet

Ugebladet Hørsholm - 20. juni 2020 kl. 08:00

Hørsholm-forfatter Anja Klemp Vilgaard, der står bag det lokale storytellingbureau Get Ajour, har barslet med en noget anderledes bog om Kronborg Slot.

I bogen 'Kronborg fra gulvet' stilles skarpt på de mange hverdagsmennesker, der har arbejdet på slottets volde og bygninger igennem tiderne.

Også fortidens stemmer

"I 'Kronborg bag facaden' er det ikke de kongelige, der fortæller historien om slottet op gennem tiderne. Det gør i stedet kammerpigen, staldknægten, slaven, rengøringsdamen, mureren og mange andre helt almindelige hverdagsmennesker. Det er nutidige stemmer - altså dem der passer på slottet i dag - og så er det fortidens stemmer: 14 dramatiserede fiktioner baseret på virkelige hændelser i fæstningens historie," fortæller Anja Klemp Vilgaard i en pressemeddelelse.

Hun har i selskab med fotografen Anders Espersen Marlow fulgt helt almindelige mennesker i Kronborgs dagligdag og har fået lov til at komme ind bag facaden, ind bag låste døre og ned i glemte kældre.

Dygtighed og stolthed

"Min virksomhed har hovedsæde i Hørsholm, men kontorfaciliteter for foden af Kronborg Slot. Dér har jeg dagligt været vidne til det helt utrolige stykke arbejde, som håndværkerne her på slottet udfører. I stiv kuling, hagl og byger - med håndkraft, ekstrem dygtighed og smil på læben. Det gjorde mig nysgerrig. Hvad er det egentlig, der driver dem? Hvorfor er de så glade," fortæller hun i pressemeddelelsen.

Man kan læse mere om bogen på www.kronborgbogen.dk

jesl

De olympiske lege i Tokyo er igang. Hvor meget OL-guld regner du med vil blive uddelt til de danske atleter?