25. januar 2021
Billede
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Forbereder sig på genåbning: Håndspritten skal tilbage til skolerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Forbereder sig på genåbning: Håndspritten skal tilbage til skolerne

Mens Hørsholm Kommune afventer præcise retningslinjer, er de praktiske forberedelserne til genåbning gået i gang

Opdateret 07. april 2020 kl. 14:43
Ugebladet Hørsholm - 07. april 2020 kl. 12:25
Af Fred Jacobsen

I Hørsholm Kommune arbejdes der lige nu på højtryk for at gøre daginstitutioner og skoler klar til igen at tage imod børnene efter påske.

arrow Læs også: Corona-Timm glæder sig til at møde de store

Og efter statsminister Mette Frederiksens meddelelse i aftes om, at børnene kan komme tilbage i daginstitutionerne og 0.-5. klasse børnene til skolerne fra 15. april, er der en lang række praktiske ting, der skal på plads, før det kan ske.
For, som det blev sagt på aftenens pressemøde, så er det nu op til de enkelte kommuner at tilrettelægge den delvise genåbning af det danske samfund.

Tilbage til skolerne

Der skal eksempelvis flyttes håndspritdispensere tilbage til skolerne.
"Vi flyttede alle dispensere fra skolerne ud på plejecentrene for at dække os ind med værnemidler. Der er nu sprit nok på plejecentrene og de skal nu tilbage til skolerne," fortæller kommunaldirektøren, som understreger, at kommunen råder over rigeligt med værnemidler.

Man gler retningslinjer

Hørsholm Kommune har endnu ikke modtaget præcise retningslinjer for, hvad der præcist skal tages højde for forud for genåbningen.
Pernille Halberg Salamon forventer dog at modtage retningslinjer allerede i dag.

Hvor mange må der være?

Forvaltningen taler allerede med institutions- og skolelederne om rengøring, hygiejne og om, hvordan en hverdag i institutioner og skoler skal tilrettelægges, når mest muligt skal foregå udendørs og i mindre grupper.

"Må der eksempelvis kun være ti i én klasse, er et af de spørgsmål, vi endnu ikke kender svar på," siger kommunaldirektøren.

Derfor afviser hun også at give et bud på, i hvor stort et omfang samtlige institutioner og skoler er klar til at tage imod børnene allerede fra onsdag 15. april.

Forældrebrev

Der går ifølge Pernilla Halberg Salamon i dag et brev ud til forældre med en orientering om det, kommunen ved i forlængelse af statsministerens pressemøde - og der bliver så fulgt op med mere information, når den kommer.
"Og så skal vi jo huske på, at meget andet forbliver lukket ned. Rådhuset for eksempel, hvilket betyder, at mange fortsat skal arbejde hjemme og møderne holdes virtuelt, " lyder det fra kommunaldirektøren-

arrow Gensynsglæde: 400 elever tilbage på NGG
22. april 2020 kl. 14:05 Opdateret: kl. 14:27
arrow SE BILLEDERNE: Som at fejre første skoledag én gang til
20. april 2020 kl. 12:17 Opdateret: kl. 13:11
Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?