23. januar 2021
Glen Madsen, DF, ønsker med indførelse af 'borgerforslag' et levende lokaldemokrati, hvor afstanden mellem kommunalbestyrelsen og borgerne er så kort som overhovedet mulig.
Glen Madsen, DF, ønsker med indførelse af 'borgerforslag' et levende lokaldemokrati, hvor afstanden mellem kommunalbestyrelsen og borgerne er så kort som overhovedet mulig.
Foto: Fred Jacobsen
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: DF vil indføre 'borgerforslag': Vi ønsker et levende lokaldemokrati

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

DF vil indføre 'borgerforslag': Vi ønsker et levende lokaldemokrati

Glen Madsen, Dansk Folkeparti, har fremsat forslag om at indføre 'borgerforslag' i Hørsholm, og forslagets skæbne afgøres i dag

Ugebladet Hørsholm - 24. februar 2020 kl. 07:30
Af Morten Timm

Vi kender det fra Folketinget, hvor 50.000 underskrifter kan sætte en specifik sag til afstemning.

Nu ønsker Glen Madsen, Dansk Folkepartis byrådsmedlem, at en lignede mulighed med 'borgerforslag' indføres i Hørsholm Kommune. Selvfølgelig skaleret ned til Hørsholms størrelse og indbyggertal.

Derfor har DF-politikeren benyttet sin initiativret og foreslår nu, at det skal være muligt at stille borgerforslag i kommunalbestyrelsen.

Kort afstand til borgerne

"I Dansk Folkeparti ønsker vi et levende lokaldemokrati, hvor afstanden mellem kommunalbestyrelsen og borgerne er så kort som overhovedet mulig. Og i en tid, hvor langt færre end tidligere er politisk aktive og medlem af et parti, er der i DFs øjne et stigende behov for, at borgere 'udenfor parti' også har en mulighed for at blive hørt, komme til orde og få kommunalbestyrelsens stillingtagen i en given sag," siger Glen Madsen om forslaget i en pressemeddelelse.

"Selvfølgelig skal 'borgerforslag' indføres en skala, der passer til kommunens størrelse, hvor der selvsagt ikke skal 50.000 underskrifter til som i Folketinget, men måske 100 til 200. Og skulle det vise sig, at det ikke bliver brugt som redskab, så er der jo ingen skade sket ved det." lyder det videre fra Glen Madsen.

Forslaget på dagsordenen

Forslaget om 'Borgerforslag' behandles og kan dermed vedtages på dagens møde i Hørsholm Kommunalbestyrelse, som trods rådhusflytning afholdes på det gamle rådhus på Ådalsparkvej.

”Jeg glæder mig til, at vi får punktet på dagsorden, og det er min klare forventning, at de øvrige partier vil bakke op. Dels fordi det er en god ide, men også fordi jeg hører en del andre kommunalbestyrelsesmedlemmer, der italesætter et ønske om mere borgerinddragelse. Med ”borgerforslag” giver vi borgerne en mulighed, de ikke har, hvormed vi opnår mulighed for det, vi ønsker. Det er ganske enkelt en win–win situation," slutter Glen Madsen.

Er det en god idé at indføre bøde eller straf, hvis man ikke vil gå i isolation efter en udlandsrejse?