26. februar 2021
Den ny bymidte får caféer, biograf, legeland, fitnesscenter og mellem 800 og 859 parkeringspladser. Illustration: Athnea Partners
gallery icon

Se billedserie

Den ny bymidte får caféer, biograf, legeland, fitnesscenter og mellem 800 og 859 parkeringspladser. Illustration: Athnea Partners
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Cirkelhusgrunden: Hotellet kan ryge til fordel for flere boliger

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Cirkelhusgrunden: Hotellet kan ryge til fordel for flere boliger

Investorer og udviklere bag bymidteprojektet på Cirkelhusgrunden regner med færdig lokalplan i foråret 2021

Opdateret 04. juni 2020 kl. 20:46
Ugebladet Hørsholm - 03. juni 2020 kl. 06:00
Af Fred Jacobsen

Der har længe været meget stille omkring Cirkelhusgrundens fremtid som ny bymidte i Kokkedal. Det er slut nu.

arrow Læs også: DEBAT: Vi kommer til at bo i et stort hul

Lige på den anden side af sommerferien sættes der fart på den proces, der skal danne grundlag for at omdanne den noget nedslidte runde bygning med butikker og den private skole, Nordsjællands Grundskole og Gymnasium (NGG), til en ny bymidte med boliger, butikker, biograf og forskellige andre former for erhverv. Et projekt, som udviklerne selv har valgt at kalde FORMAT.

Tror på behov

Når de politiske og administrative hjul i Fredensborg Kommune igen kommer i omdrejninger i august, begynder arbejdet med en lokalplan for området. En proces, der af forskellige årsager er blevet udsat til anden halvdel af 2020.

"Lad os slå fast: FORMAT bliver gennemført. Vi tror, der er et behov," slår Joacim Bruus-Jensen, projektleder, og Kristin Arendt, konsulent i Athena Partners, fast. De arbejder på bymidteplanerne for investorgruppen UTF Invest.

Flere boliger

Det kan dog blive et forandret projekt uden et 70 meter højt hotel og med færre kvadratmeter til butikker sammenlignet med planer, der tidligere har været fremme.

"Den største ændring er vel, at hotellet kan ryge ud af planen. Ikke som bygning, men som hotel. Til gengæld giver det plads til flere boliger," fortæller Joacim Bruus-Jensen til Ugebladet.

FAKTA
 • UTF Invest købte Cirkelhusgrunden af NGG i 2017 for 100 millioner kr. med en klausul om, at der skal opføres en ny NGG
 • Athena Partners arbejder på at udvikle området for UTF Invest

Der arbejde nu på to modeller for området:

Model 1
 • Areal i alt: 56.400 m²
 • Boligareal: 27.700 m² - kan være familie-, senior og førstegangsboligerm plejehjem, bofællesskaber og plejehjem
 • Butiksareal: 15.000 m²
 • Skole: 11.000 m²
 • Erhverv: 1.500 m²
 • Kultur og sundhed: 9300 m² - legeland, fitnesscenter, sundhedshus og biograf
 • 859 p-pladser

Model 2
 • Areal i alt: 58.000 m²
 • Boligareal: 18.000 m²
 • Butiksareal: 26.300 m²
 • 800 p-pladser
 • De øvrige elementer er de samme som i Model 1
Kilde: Athena Partners
To modeller

I den første plan fra 2017 lød det samlede butiksareal på samlet 30.000 m² butiksareal. Det er nu ændret til et sted mellem 26.300 og 15.000 m².

Athena Partners arbejder nemlig på to modeller: Én model med en halvering af butiksarealet sammenlignet med de første planer, men med flere boliger. Og en anden model, hvor butiksarealet nærmer sig det oprindelige, men med færre boliger.

"Hvad der ikke ændrer sig, er typen af butikker. Det er typisk butikker, som man i dag kører til Hillerød eller Helsingør efter. Jeg ved, at der er efterspørgsel efter 26.000 m²," forklarer Joacim Bruus-Jensen.

Butiksstørrelsen vil ifølge projektlederen typisk ligge på 1100 til 1200 kvadratmeter, og det bliver, som oprindeligt, uden dagligvarer.

Ny skole i to kommuner

I begge modeller forudsættes det også, at der skal bygges en ny NGG med international skole. Det var oprindeligt en ny skole, der var udgangspunkt for bymidteprojektet, da NGG solgte Cirkelhusgrunden til UTF Invest. En klausul i salgsaftalen sikrer nemlig, at der kommer en ny skole.

Den internationale skole er en del af NGG, og det helt unikke ved den ny skole vil være, at grænsen mellem Hørsholm og Fredensborg Kommune vil gå lige midt gennem skolegården med NGG på Fredensborg-siden og den internationale skole på Hørsholm-siden.

Lokalplan i forår 2021

En realisering af denne del af planen forudsætter derfor, at de to kommuner hver for sig sørger for at plangrundlaget (lokalplaner, red.) kommer på plads.

"Vi tænker, at arbejdet med lokalplan, tillæg til kommuneplan, miljøanalyser og trafik i Fredensborg Kommune kan begynde i august, så der kan foreligge et udkast i november, og en lokalplan kan vedtages i december og sendes i høring," håber konsulent Kristin Arendt.

På Hørsholm-siden har Miljø- og planlægningsudvalget (MPU), som Kristin Arendt tidligere var formand for, da hun var i kommunalbestyrelsen for Konservative, forleden afsat ressourcer til at få sat en række lokalplaner i værk - blandt andet en lokalplan, der skal sikre en "anden anvendelse" af erhvervsbygningen Christianshus, så det område kan indgå i planerne om en skole.

Med en høringsperiode på et par måneder betyder det, at der kan foreligge en byggeretgivende lokalplan i marts-april 2021.

arrow DEBAT: Kokkedal Station - et trafikknudepunkt for kriminelle?
09. juni 2020 kl. 15:00 Opdateret: kl. 15:15
arrow Byudvikling: Protester trives i uenighed
03. juni 2020 kl. 08:00 Opdateret: kl. 16:19
arrow Ingen køber: Slotsejer slås med nyt stort underskud
27. maj 2020 kl. 18:00 Opdateret: kl. 10:42
Efter 1. marts vil det igen være muligt at få udbetalt de resterende feriepenge. Tager du imod tilbuddet?