4. marts 2021
Det er Torsten Leschly og Benedicte Toft Andersen, der står bag My Beautiful Gallery. De danner også par på den private front.
gallery icon

Se billedserie

Det er Torsten Leschly og Benedicte Toft Andersen, der står bag My Beautiful Gallery. De danner også par på den private front.
Foto: Anders Dall
facebook icon twitter icon linkedin icon
print ikon
send til en ven ikon

Send til din ven.

X

Artiklen: Bag om My Beautiful Gallery: Kunst i levende rammer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Bag om My Beautiful Gallery: Kunst i levende rammer

Navnet snyder en smule, for det er ikke kun malerier, du kan opleve i en gammel stationsbygning på Rungsted Kyst St., hvor My Beautiful Gallery holder til

Opdateret 20. januar 2020 kl. 07:27
Ugebladet Hørsholm - 20. januar 2020 kl. 07:25
Af Anders Dall

Lyden vælter ud i rummet, da Torsten Leschly sætter sig ved flyglet og illustrerer, hvordan en gammel stationsbygning reagerer klangmæssigt på tonerne. Det er nemlig ikke kun kunst på væggene, som er omdrejningspunktet i My Beautiful Gallery.

Sammen med gallerist Benedicte Toft Andersen etablerede Torsten Leschly, der blandt andet har arbejdet som film og tv-producer, sig sidste sommer i stationsbygningen på østsiden af Rungsted Kyst Station.

Bygningen havde været aflåst i tyve år, indtil de to initiativtagere så potentiale i dét, som på det tidspunkt var præget af smadrede vinduer og en ubehagelig lugt.

arrow Læs også: Bag om Arboretet: Det vigtigste er at gå rundt, snuse og fange atmosfæren
Mere end bare et galleri

Torsten og Benedicte satte det i stand med det formål at indrette stationsbygningen til et sted, hvor kunst skal opleves i et levende miljø med livemusik, vinbar, flamenco og improviseret teater som nogle af de aktiviteter, der indtil videre har præget oplevelsen af at se på kunst i den gamle DSB-bygning.

”Det vi vil med det her er, at vi gerne vil lave det at se på kunst til noget mere end bare at komme ind i en hvid bygning med hvide gulve og hvide lofter og designerlys. Vi vil gerne have, at der er gang i den her,” siger Torsten Leschly.

Kom med bag om
I en artikel-serie går Ugebladet Hørsholm bag om en række lokale steder og historiske ejendomme, hvor vi fortæller, hvad der sker inde bag facaden.

Vi har besøgt:
  • My Beautiful Gallery
  • Hovedgaden 55
  • Hørsholm Sognegård
  • Kongevejscentret
  • Den Militære Klædefabrik
  • Det Gamle Rådhus
  • Karen Blixen Museet
  • Hørsholm Midtpunkt
  • Arboretet

Læs en ny artikel i serien hver dag her på ugebladet.dk
Det gamle stationsudtryk

Stationsbygningen som DSB ejer og i dag huser My Beautiful Gallery blev bygget i 1897 og tegnet af den danske arkitekt Heinrich Wenck.

I bestræbelserne på at tydeliggøre de historiske rammer og finesser i bygningen fjernede Torsten Leschly og Benedicte Toft Andersen alt det overflødige i bygningen for at genfinde bygningens udtryk fra 1897.

”Vi er virkelig gået efter at lave det, som Heinrich Wenck i sin tid designede det,” fortæller Torsten Leschly.

De to initiativtagere måtte dog igennem en opstart præget af jernbanearbejde på stationen, der faldt sammen med åbningen af galleriet. Det betød blandt andet, at der i industriferien kørte tunge trucks rundt om deres bygning på perronen som blev brugt som affaldsplads, og det var ikke lige den start, de havde håbet på.

”Vi vidste godt, der ville være arbejde, men ikke i den grad, siger Benedicte Toft Andersen om den noget turbulente opstart.

Den dag hvor Ugebladet er på besøg er Torsten og Benedicte både i gang med at hænge malerier op til udstillingen ”Like a woman”, og så skal de sidste forberedelser klares inden aftenens releasekoncert med en musiker, som Torsten Leschly har lavet musikvideo til.

”Det det går ud på for os er at lave et levende sted, hvor kunst opleves i levende rammer og musik opleves i fysisk smukke rammer,” slutter han.

arrow Bag om Hørsholm Sognegård og fredsduernes mure
18. januar 2020 kl. 07:00 Opdateret: kl. 11:18
arrow Bag om Kongevejscentret: Bindeleddet hedder Lisbeth
17. januar 2020 kl. 09:05 Opdateret: kl. 09:34
Nu må butikkerne igen åbne dørene op for kunder. Skal du derfor ud og bytte julegaver?